Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Liipolan monitoimitalo Onnin harjannostajaiset torstaina 12.2.2015

Lahden kaupunki

Liipolan monitoimitalo Onnin harjannostajaiset torstaina 12.2.2015

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 17:08
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kutsu ja tiedote

Aika: to 12.2.2015 klo 13.30

Paikka: Kokoontuminen Liipolan monitoimitalo Onnin työmaalla, Ostoskatu 3, Lahti 
Tiedotusvälineiden edustajat ovet tervetulleita harjannostajaisiin.

Harjannostajaiset pidetään työmaalla, os. Ostoskatu 3, 15500 Lahti, monitoimitalo Onnin tulevassa liikuntasalissa. Koulualueella ei ole parkkipaikkoja, autot voi pysäköidä Ostoskadun varteen. Työmaahan on mahdollista tutustua tilaisuuden jälkeen.
- - - - - - - -

Harjannostajaisten ohjelmasta
Liipolan monitoimitalo Onnin harjannostajaisissa päästään seuraamaan koululaisten esityksiä. Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Rakennuttajan edustajana puhuu rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä Lahden Tilakeskuksesta. Tilaisuudessa puhuvat myös kaupungin sivistystoimialan edustajana vs. toimialajohtaja Tiina Granqvist, tulevan monitoimitalon käyttäjien edustajana päiväkodinjohtaja Päivi Kulmala, SRV Rakennus Oy:n edustajana toimitusjohtaja Juha Toimela sekä työntekijöiden edustaja. Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen opiskelijat viihdyttävät.


Liipolan monitoimitalo Onnista alueen sydän

Harjannostajaispäivänä Lahden Tilakeskuksesta rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä toteaa, että Liipolan monitoimitalo Onnista on tulossa monin tavoin alueen sydän. Talo sai nimikilpailun perusteella nimen Onni, ja Onni oli nimeltään myös kilpailuehdotus, jonka perusteella taloa nyt rakennetaan.
- Onneksi on koitumassa myös uuden talon rakentaminen vanhojen korjaamisen asemesta sekä työskentely jo hankkeen valmisteluvaiheessa niin käyttäjien, oman henkilökunnan kuin  monien asiantuntijoiden kanssa.
-Ja totta kai nimivalinnalla kunnioitetaan puutarhuri Onni Liipolaa, jolta ostetulla alueella koko Liipolan kaupunginosa sijaitsee, Pirttilä lisää.

-Tämä hanke on ollut myös pilottikohteenamme Finnish Green Building Councilin Rakennusten elinkaarimittarit –projektissa. Pirttilän mukaan uusi rakennus on huomattavasti energiatehokkaampi kuin vanha.


Saman katon alla 1-vuotiaasta 10-vuotiaaksi

Aluepäiväkodinjohtaja Päivi Kulmala kertoo, että lapset ovat saaneet osallistua tähän projektiin suunnittelemalla piha-aluetta ja melko hyvin sen tekivätkin, koska monta lasten toivomaa leikkivälinettä tulee pihalle.
- Tällä viikolla Liipolan päiväkodin lapset tekivät kulkueen, lippuja ja katuharjoja heilutellen tänne uuteen monitoimitaloon katsomaan rakennusta. Lapset ja henkilökunta halusivat näin osallistua näihin harjanostajaisiin ja kuuluttaa kaikille, että kohta päästään uusiin tiloihin!

- Vanhemmille Onnista tulee talo, jossa lapsi saa kasvaa ja kehittyä saman katon alla 1-vuotiaasta aina 10-vuotiaaksi. Joustava yhteistyö koulun ja päiväkodin henkilöstön välillä tuo lapselle turvallisuutta siirtyä esiopetuksesta ekaluokalle ja perusopetukseen, Kulmala jatkaa. 
- Yhteistyö kirjaston, liikuntapalvelujen ja alueen asukkaiden kanssa tuo rikkautta ja monipuolisuutta meidän arkeen. Toivon, että tästä Onnista kehkeytyy ”onnellinen talo”. 

Monitoimitalo Onnista alueen olohuone

Liipolan monitoimitalo Onniin tulee päiväkoti, koulu, kirjasto sekä tilat oppilashuollolle ja suun terveydenhoidolle. Liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Monitoimitalon olohuonetilat luovat hyvät edellytykset henkilökunnan, lasten ja oppilaiden sekä alueen asukkaiden yhteistyölle. Monitoimitaloon rakennetaan vain sen oman tarpeen mukaan mitoitettu palvelukeittiö. Iso tuotantokeittiö sijoitetaan kokonaan muualle.

Toimintoja on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa.Suunnittelun lähtökohtana on ollut tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus sekä energiatehokkuus. Erilaisten käyttäjäryhmien toiveiden ja tarpeiden kuulemiseksi kaupunki on hyödyntänyt useita osallistumisen kanavia: muun muassa yleisö- ja asukastilaisuuksia sekä oppilaskunnan kautta on kuultu myös eteläisen alueen nuorten mielipiteitä. Lapset ovat ideoineet tulevia tiloja osana päiväkodin ja koulun opetusta, tapahtumissa ja työpajoissa. Lahen D –asukaspaneelilta on sähköisesti kysytty toiminnoista ja palveluista.

Lisätietoja 
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 658 61 / Lahden Tilakeskus,
Liipola-Kaikuharjun koulun rehtori Maritta Turunen, puh. 050 5391687  / Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut
Aluepäiväkodinjohtaja Päivi Kulmala, puh. 050 398 7618/ Sivistystoimiala, Varhaiskasvatuspalvelut
_ _ _ _ _ _ _


INFO

Liipola-Kaikuharjun koulu toimii nyt perusopetuksen 1.-4. ja 6. luokkien kouluna, jossa on myös erityisopetuksen luokkia. Oppilaita on koulussa 140. Koulu toimii tänä lukuvuonna kahdessa toimipisteessä: Liipolassa (1.-4. luokat) ja Salinkalliolla (6. luokka). Koulussa järjestetään iltapäivätoimintaa 1. – 2. vuosiluokan sekä erityisen tuen oppilaille. Lisäksi aamu- ja iltapäivisin toimivat koulun kerhoryhmät.

Monitoimitalo Onniin siirtyvät Liipolan koulun vuosiluokat 1-4 sekä Kallion ja Liipolan päiväkodit.

Kallion päiväkodissa toimii seitsemän lapsiryhmää, joista kolme on esiopetusryhmiä. Yhteensä paikkoja Kallion päiväkodissa on 102. Liipolan päiväkodissa toimii kolme integroitua erityisryhmää, joista kahdessa on esioppilaita. Yhteensä paikkoja on 60. Nämä kaksi päiväkotia yhdistyvät, ja vanhoista rakennuksista luovutaan.

Liipolan monitoimitalo Onni rakennetaan Liipola-Kaikuharjun koulun nykyiselle tontille, joka on Lahden kaupungin omistama. Rakentaminen aloitettiin 1.3.2014 ja monitoimitalo on luovutusvalmiina 30.6.2015. Päiväkoti ja koulu aloittavat elokuussa 2015 uudessa monitoimitalo Onnissa. Monitoimitalon bruttoala on 6500 m2 ja veroton urakkahinta 13. 9  milj. euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 17 milj. euroa. Liipolan monitoimitalo Onnin rakentaminen toteutetaan SR-urakkana, ja rakentamisesta vastaa SVR Rakennus Oy.

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs