Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Kotimaailma öppnar i Vasa - Målet är att senare utvidga till andra städer i Österbotten

Kotimaailma

Kotimaailma öppnar i Vasa - Målet är att senare utvidga till andra städer i Österbotten

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.09.2016 kl. 08:52
Utgivare: Kotimaailma

Kotimaailma som hyr ut möblerade bostäder öppnar sitt nya kontor i Vasa denna vecka. Enligt den lokala företagaren Nina Hägen är den nya bostadsformen ett välkommet tillskott i Vasaregionen och ett flertal bostäder har redan reserverats. Kotimaailmas kunder är särskilt arbetsresande, människor i behov av tillfällig bostad på grund av vattenskador och familjer som vill ha hemtrevligare boende under semesterresor.

– Vasa stad och grannkommunen Korsholm växer snabbt och har ett aktivt näringsliv. Regionen har traditionella inkvarteringsmöjligheter som hotell, men de är främst ett alternativ för turister. Därför finns det behov av möblerade bostäder i Vasa, säger Hägen.

Verksamheten i Vasa kommer åtminstone under det första året att växa med en eller två bostäder i månaden. Målet är att ha cirka 25 bostäder i Vasa och därefter fortsätta med andra orter i Österbotten, särskilt Seinäjoki. Hela 70 procent av Kotimaailmas kunder är arbetsresenärer.

– För den som arbetar en längre tid på en annan ort är våra möblerade bostäder ett mer hemtrevligt alternativ till att bo på hotell. I bostaden har man möjlighet att laga sin egen mat och tillgång till tvättmaskin. Man får mer utrymme och kostnaden är betydligt lägre än att bo på hotell. Kotimaailma har alla sina bostäder i stadskärnan, säger Hägen.

Företagare med lokalkännedom

Kotimaailma är en kedja som fungerar enligt franchisingprincipen, vilket innebär att verksamheten drivs av en lokal företagare som känner till området. Nina Hägen har bott i Vasaregionen en stor del av sitt liv.

– Jag har arbetat med försäljning och marknadsföring på olika företag i Vasa och är bekant med staden och dess företag. Det är lätt för mig att knyta kontakter med lokala aktörer, vilket ger oss bra hyresbostäder att erbjuda företag, skadedrabbade försäkringskunder och resenärer.

Bostäder i alla städer med över 30 000 invånare

Kotimaailma finns för närvarande på 14 orter och expanderade i fjol till Kemi-Torneå, Joensuu, Brahestad, Borgå och Jyväskylä. Denna månad inleds verksamheten i Vasa och Kuopio.

– Vårt mål för nästa år är att fördubbla omsättningen. Inom några år vill vi finnas i alla städer i Finland med över 30 000 invånare, säger Hans Ekholm, kedjedirektör för Kotimaailma.

Kotimaailmas kontor: Storalånggatan 37, 65100 Vasa.

Mer information:
Kotimaailma Vasa, företagare Nina Hägen, tfn 050 377 66 86, nina.hagen@kotimaailma.com
Kotimaailma Suomi Oy, kedjedirektör Hans Ekholm, tfn 040 822 75 50, hans.ekholm@kotimaailma.com

Kotimaailma grundades år 2007 och är ett av Finlands största företag inom tillfälliga möblerade hyresbostäder. Kotimaailma erbjuder möblerade bostäder i Åbo, Tammerfors, Helsingfors, Villmanstrand, Uleåborg, Vasa, Rovaniemi, Brahestad, Kemi-Torneå, Borgå, Jyväskylä, Joensuu, Kuopio och Nådendal. Kunderna är bland annat företag, privatpersoner och försäkringsbolag. Bostäderna kan hyras för allt från ett dygn till flera år. Kotimaailmas verksamhet bygger på en företagardriven franchisingmodell och kedjan upplever kraftig tillväxt. Omsättning uppgick till 3,5 miljoner euro år 2015. www.kotimaailma.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs