Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Kontio Harunire Vantaan asuntomessuilla: Suomalainen kaupunkihirsitalo japanilaisin vivahtein

Kontiotuote Oy

Kontio Harunire Vantaan asuntomessuilla: Suomalainen kaupunkihirsitalo japanilaisin vivahtein

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 08:15
Julkaisija: Kontiotuote Oy

Maailman suurin hirsirakennusten valmistaja Kontiotuote Oy jatkaa taajamiin suunniteltujen kaupunkihirsitalojensa sarjaa esittelemällä heinäkuussa avattavilla Vantaan asuntomessuilla selkälinjaisen Kontio Harunire -omakotitalon. 

Modernissa hirsitalossa nähdään uutuutena Kontio Living -konseptin mukaiset keittiökaapistot ja kiintokalusteet, jotka yhtiö lanseeraa markkinoille tänä keväänä. Erityisesti Kontion hirsitalojen henkeen suunnitellut kalusteet valmistetaan kotimaassa Kontion kanssa samaan PRT-Forest -konserniin kuuluvalla tehtaalla.  

Kontion kiintokalusteet ovat osa uutta kokonaiskonseptia, jonka tavoitteena on tarjota hirsitalojen ostajille korkealaatuisia ja samalla hintakilpailukykyisiä kaluste- ja sisustusratkaisuja.  Kontio Living -tuotevalikoima laajenee jatkossa myös muilla hirsitalojen tyylimaailmaan ja ilmeeseen sopivilla tuotteilla.

Hirsi on yhä suositumpi

Kontiotuotteen kotimaan markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa iloitsee hirsitalojen suosion tasaisesta kasvusta. Viimeisimmän Rakennustutkimus RTS Oy:n julkaiseman tutkimuksen mukaan hirren osuus omakotitalojen runkoratkaisuista oli viime vuonna 14 prosenttia, kun se vielä vuonna 2009 oli yhdeksän. 

”Terveellinen sisäilma, huippuhyvä akustiikka, tyylikkyys ja aidon massiivipuutalon luoma tunnelma viehättävät yhä useampia omakotitalojen rakentajia. Hirren ekologisuus ja pitkäikäisyys ovat nekin tärkeitä valttikortteja, kun perheet puntaroivat uuden talonsa materiaalivaihtoehtoja”, Louhimaa toteaa.

Myös asuntomessuilla vieraileva suuri yleisö on ottanut nykyaikaiset hirsiomakotitalot hyvin vastaan ja valinnut ne jo useamman kerran kärkijoukkoon messujen yleisöäänestyksessä.

Esimerkiksi Kontion talomalli Laajaranta valittiin viime kesänä Jyväskylän asuntomessujen Paras talo 2014 -äänestyksessä kolmanneksi suosituimmaksi messutaloksi.

Kontio Harunire tarjoaa terveellistä asumista

Japanilaisvivahteita aitoon hirsirunkoiseen Kontio Harunire -taloon (kohde 14) tuovat japanilais-suomalaisen rakennuttajapariskunnan toiveet tilaratkaisuista ja materiaaleista. Hirsitalon mahdollistama hyvä sisäilma ja allergisoimattomat materiaalit olivat tärkeitä lähtökohtia suunnittelulle. 

”Saimme tehtäväksi suunnitella tämänvuotisesta messutalostamme ennen muuta asukkaiden näköisen kodin, jossa löytyy riittävästi tilaa yhteiselle oleskelulle ja perheen harrastuksille. Myös monipuoliset säilytysratkaisut on mietitty tarkkaan”, talon suunnitteluun vaikuttanut Kontion myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen kertoo. 

Näkymät avariin, valoisiin ja kutsuviin oleskelutiloihin aukeavat heti ulko-ovelta. Huonejako on rytmitetty käytännölliseksi: keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunaosasto sijoittuvat alakertaan. Arkiolohuone, kolme makuuhuonetta, kylpyhuone ja kodinhoitohuone sijaitsevat yläkerrassa omassa rauhassaan.

Kauniiden luonnonväristen hirsipintojen ympärille rakennetusta rauhallisesta sisustuksesta vastaa sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki, joka on valinnut tiloihin pääasiassa kotimaisia design-kalusteita ja tuotteita (Artek, Adea, Woodnotes, Lundia, Lapuan kankurit ja Marimekko).Japanilaisuutta edustaa luonnonmateriaalien ohella muun muassa makuuhuoneessa nähtävä japaninsininen tehosteväri. 

Kerrosalaltaan 204-neliöinen mutta olemukseltaan siro rakennus sijoittuu pienelle taajamatontille siten, että talon L-muoto tarjoaa suojaa etelään ja länteen avautuvalle oleskelupihalle, jonne on käynti 24-neliöisen lasiterassin ja puupation kautta.  

Myös piha-alue on suunniteltu mukaillen japanilaisen puutarhan pelkistettyä tyyliä. Japanissa on tapana istuttaa talolle oma nimikkokasvi. Perheen valinta kohdistui Japanin jalavaan (Harunire), jonka mukaan myös talo sai nimensä.  

Nykypäivän vaatimukset täyttävä kodikas hirsitalo on varustettu modernilla talotekniikalla, joka on sijoitettu sisääntulopäätyyn. Hyvä akustiikka puolestaan syntyy 205 mm paksun hirsirungon avulla. 

Kaksitasoinen Kontio Harunire on saanut vaikutteita Kontion selkeälinjaisesta Uusi Aika -talomallistosta, jota täydennetään messutalon pohjalta suunnitelluilla kaupunkihirsitaloilla. ”Sarjan ensimmäinen uutuusmalli julkaistaan Vantaan asuntomessujen alkuun mennessä. Erityisesti kaupunkialueille tarkoitettu moderni mallisto saa jatkoa myöhemmin”, Olavi Kujanen kertoo.

 

Lisätietoja: Kontiotuote Oy, markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa, p. 040 823 8161, raimo.louhimaa@kontio.fi ja myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen, p. 0500 508 019, olavi.kujanen@kontio.fi

Kuvapyynnöt: petri.hiltula@kontio.fi  tai tiedottaja pirjo.kuisma@figuuri.fi /p. 040 554 3587.

Kontio Harunire: Kohde no:14, osoite Rubiinikehä 27. Suunnittelu ja valmistus Kontiotuote Oy. Runkomateriaalina 205 mm lamellihirsi. Kerrosala 114 + 90 = 204 m² + lasitettu terassi 24 m², huoneistoala 87,5 + 82 = 169,5 m², 5 h + k + s.

 

KUTSU toimituksille: Median ennakkoretki messualueelle ke 6.5.2015

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Kontio Harunireen (no 14)! Olavi Kujanen ja Raimo Louhimaa Kontiolta esittelevät kohdetta median edustajille.

Liitetiedostot


Kontiotuote Oy
on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää noin 242 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli 50 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 15 prosenttia. Kontio-hirsitaloja toimitetaan yhtiön Pudasjärvellä sijaitsevalta tehtaalta vuosittain 20 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. www.kontio.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs