Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Joensuun oikeus- ja poliisitalohanke etenee

Senaatti-kiinteistöt

Joensuun oikeus- ja poliisitalohanke etenee

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2014 klo 10:35
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Joensuun uuden oikeus- ja poliisitalon rakentaminen on varmistunut. Senaatti-kiinteistöjen hallitus on tehnyt investointipäätöksen, ja vuokrasopimukset tilojen käyttäjien ja Senaatti-kiinteistöjen välillä on allekirjoitettu tänä keväänä. Hankkeen suunnittelija- ja urakoitsijavalinnat ovat parhaillaan käynnissä. Joensuun Sirkkalaan sijoittuvaan uudisrakennukseen suunnitellaan tilat seuraaville käyttäjäryhmille: 

  • Pohjois-Karjalan käräjäoikeus
  • Itä-Suomen syyttäjänvirasto
  • Itä-Suomen poliisilaitos
  • Keskusrikospoliisi
  • Suojelupoliisi

Käyttäjäryhmät sijaitsevat tällä hetkellä eri puolilla kaupunkia ja osin väliaikaisissa tiloissa.
Tiloja tulee käyttämään kaikkiaan noin 275 työntekijää ja laaja joukko asiakkaita. 
 

Senaatti-kiinteistöt vastaa hankkeen rakennuttamisesta. Tilasuunnittelu tehdään poliisitalokonseptin ja oikeushallinnon toimitila- ja työympäristökonseptin mukaisesti. Konseptit on suunniteltu niin, että tilat tukevat mahdollisimman hyvin toimintaa ja asiakkaiden palvelukokemusta. Konsepteissa on annettu ohjeet muun muassa kunkin tilan koolle, teknisille järjestelmille ja materiaalivalinnoille. 

Uudisrakennukselle on varattu 5,2 hehtaarin tontti Sirkkalan kaupunginosassa. Tontilla rakennetaan tällä hetkellä kaupungin tie- ja taloteknisiä liittymiä. Seuraavaksi edessä on tonttikauppa kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä.  

Tämän hetken aikataulutavoitteiden mukaan uudisrakennuksen tarkempi suunnittelu alkaa syksyllä 2014 ja työt tontilla kesällä 2015. Rakennus valmistuu syksyllä 2017.  Tiedotamme oikeus- ja poliisitalon rakennushankkeen etenemisestä säännöllisesti.

 

Lisätietoja:
Kari Kiesiläinen
Oikeusministeriö, Oikeushallinto-osasto, ylijohtaja, 0295 150 138, kari.kiesilainen@om.fi
Christer Lundström  
Valtakunnansyyttäjänvirasto, valtionsyyttäjä, 0295 620 817, christer.lundstrom@om.fi
Jouni Jantunen Poliisihallitus, materiaalihallintopäällikkö, 0295 481 537, jouni.jantunen@poliisi.fi
Jorma Heinonen Senaatti-kiinteistöt, toimialajohtaja, 0205 811 208, jorma.heinonen@senaatti.fi

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta, kuten Ateneum.  Senaatti-kiinteistöt huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjensä arvon säilymisestä yhteiskuntavastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tuomme tilalle ratkaisut.  www.senaatti.fi

 

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs