Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Isännöitsijöiden työtahti ei ole kohtuullisen rajoissa

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Isännöitsijöiden työtahti ei ole kohtuullisen rajoissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2013 klo 15:12
Julkaisija: Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY on huolissaan kiinteistöalalla vallalla olevista käytännöistä, jotka polttavat isännöitsijät loppuun ja karkottavat nuoret alalta. Työajan seuranta ja ylitöiden korvaaminen auttaisi jaksamaan.

Kiinteistöalalla on muodostunut käytännöksi, että isännöitsijöiden on oltava käytettävissä aamusta iltaan. Isännöitsijät eivät kuulu minkään alan työehtosopimukseen, mutta se ei silti tarkoita, että heidän kohdallaan ei tulisi noudattaa työaikalakia.

Isännöitsijöiden oikeuksia parantaisi laajempi tieto siitä, mitä työaikalaki pitää sisällään ja keitä se koskee, sekä tietysti työaikalain noudattaminen. Kohtuullisempi työtaakka lisäisi jaksamista ja alan houkuttelevuutta.

– Isännöisijän työssä tuntipalkka jää loppujen lopuksi pieneksi, eikä palkka näin heijasta työn vastuullisuutta. Kiinteistöissä on kiinni valtava omaisuus ja on tärkeää, että niiden hoidosta vastaavat motivoituneet asiantuntijat, YTYn toiminnanjohtaja Jaakko Kiiski toteaa.

Isännöitsijän työ on työaikalain piirissä

Määrittelyssä työntekijän kuulumisesta työaikalain piiriin on kiinnitettävä huomiota työntekijän työn luonteeseen ja asemaan.

– Työaikalain ulkopuolella ovat vain yhtiön ylimmässä johdossa toimivat johtoryhmän jäsenet, jotka vastaavat yhtiön liiketaloudellisesta päätöksenteosta, YTYn päälakimies Heikki Meskanen kuvailee.

Työnantajapuolelta vedotaan siihen, että isännöitsijöiden työaikaa ei voi seurata. Se ei pidä paikkaansa, sillä kokouksista jää pöytäkirjat kokousaikoineen ja läsnäolijoineen. Viime syksynä asiasta saatiin työneuvoston lausunto (TN 1448-12). Sen mukaan isännöitsijän työaika on työaikalain piirissä.

Alalla ei pysytä

Kiinteistöala ei tällaisena houkuttele nuoria. Vaikka alalle tulee väkeä, työssä uuvutaan pian. Vain joka kymmenes isännöitsijä on alle 40-vuotias. Nuoremmat vaihtavat alaa muutaman vuoden jälkeen todettuaan, että palkka ei ole oikeassa suhteessa työmäärään.

 

Lisätietoja: YTYn toiminnanjohtaja Jaakko Kiiski p. 0400 442 055, jaakko.kiiski@yty.fi

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö. YTYssä on yli 9000 jäsentä, joista n. 200 toimii kiinteistöpalvelualalla esimies- ja asiantuntijatehtävissä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs