Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » HULEVEDET HALLITAAN TEHOKKAAMMIN JA TURVALLISEMMIN NYKYAIKAISIN MENETELMIN

ACO Nordic Oy

HULEVEDET HALLITAAN TEHOKKAAMMIN JA TURVALLISEMMIN NYKYAIKAISIN MENETELMIN

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2012 klo 09:38
Julkaisija: ACO Nordic Oy

- Hulevesimarkkinoiden innovatiivisimmat ratkaisut esitellään FinnBuildissä

Maailman johtava hulevesijärjestelmien valmistaja ACO kehittää tuotteitaan jatkuvasti vastaamaan entistä paremmin tulevaisuuden rakentamisen elinkaariajattelua. ACO Hulevesijärjestelmät ovat parhaimmillaan vaativissa kohteissa, joissa hulevesiverkoston nykyinen kapasiteetti ei ole riittävä. Innovatiiviset moduulijärjestelmät kootaan kuhunkin kohteeseen sopiviksi, ne soveltuvat niin talojen pihoille kuin raskaasti liikennöidyille alueille. ACO on oman alansa suunnannäyttäjä. Se on markkinoiden ainoa toimija, joka pystyy tarjoamaan näin monipuolisen tuote- ja järjestelmävalikoiman hulevesien sekä vaativien aineiden tehokkaaseen ja turvalliseen hallintaan.
 
Jatkuvasti kiristyvät rakennusmääräykset lisäävät haasteita, joita ACOn tuotekehitysyksiköt seuraavat tarkasti. Näissä on huomioitu jo Euroopan parlamentin asettamat tavoitteet, joiden mukaan pinta- ja pohjavesimuodostumien ekologinen tila pitäisi saada hyväksi vuoteen 2015 mennessä.

Ensi vuoden heinäkuun alussa voimaan astuvat säädökset luovat lisäpaineita suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Nimenomaan heidän vastuulla on varmistaa ja huolehtia että kaikki rakennuksiin kiinteästi asennettavat tuotteet ovat CE-merkittyjä. Kaikilla rakennustuotteilla tätä mahdollisuutta ei vielä ole, jollei tuoteryhmällä ole harmonisoitua tuotestandardia tai ETA-hyväksyntää. Öljyn- ja rasvanerottimet kuuluvat siihen ryhmään jolla pitää olla CE-merkintä viimeistään 1.7.2013


– ACOn hulevesijärjestelmät ja erotintuotteet täyttävät kaikki voimassa olevat standardit ja määräykset, niillä on myös  jo nyt  tuo CE-merkintä. Suunnittelijat, rakennuttajat, urakoitsijat sekä ympäristöviranomaiset voivat näin jo nyt  luottaa ACOn tuotteisiin vaativissakin kohteissa, hulevesien käsittelyssähän on aina kysymys myös  ympäristönsuojelusta, selventää ACO Nordicin toimitusjohtaja Niklas Helminen.

ACOn uusin innovaatio esitellään Finnbuildissä
Tuoreimpana kehitystyön tuloksena ACO lanseeraa täysin uuden ympäristövastuullisen tuotejärjestelmän. Tässä kehitystyössä on päästy huomioimaan alusta loppuun kokonainen elinkaariajattelu, joka oikeasti toimii kaikilla osa-alueilla. Varastointi ja kuljetuskuluissa syntyy melkoiset säästöt, kun moduulit voidaan pinota sisäkkäin. Yhteen kuorma-autoon mahtuu jopa 300 m3 verran moduleita. Moduulit on valmistettu polypropeenista, sen suuri  varastointitilavuus on 95 %. Tämä vähentää huomattavasti maanrakennustöiden määrää ja kustannuksia.
ACO Stormbrixx imeytys- ja viivytysjärjestelmä esitellään Suomessa syksyn FinnBuild 2012 -näyttelyssä. Järjestelmä lanseerattiin keväällä Saksassa IFATin messuilla, jossa se sai runsaasti huomiota osakseen.
 
Innovatiivista rakentamista
Suomessa ACO Stormbrixx kasettijärjestelmän avulla on rakennettu mm. 640 m3 sprinklerivesisäiliö kauppakeskus Merituuleen Espooseen, sekä satojen kuutioiden viivytys- ja imeytysjärjestelmiä eri puolille Suomea tämän kesän aikana.
– ACO Stormbrixx tuoteinnovaation lähtökohtana on ollut kokonaisvaltainen eettinen ajattelu. Suunnittelussa on huomioitu tuotteen koko elinkaari valmistuksesta kuljetuksen ja varastoinnin kautta sen maahan asennukseen asti. Lopputulokseksi on saatu ekologinen tuote, joka pienentää hiilijalanjälkeä huomattavsti, kertoo Helminen.

Hulevesien hallintaan tarjolla myös suunnitteluapua
Rankkasateiden, lumien sulamisvesien ja tulvien hallinta vaativat uudenlaista osaamista hulevesijärjestelmien suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. ACO konsernilla on pitkä ja monipuolinen kokemus hulevesijärjestelmien ja yksittäisten tuotteiden kehittäjänä ja rakentajana. Laajan kansainvälisen asiantuntemuksen pohjalta pystytään tarjoamaan osaavien ammattilaisten suunnitteluapua. Innovatiiviset, laadukkaat ja yhteensopivat tuotteet mahdollistavat ratkaisut, joissa on ennakoitu tulevaisuuden tarpeet. ACOn laaja tuotevalikoima on oman alansa edelläkävijä.

ACO-hulevesijärjestelmän tuotteet:
ACO Stormbrixx -säiliöjärjestelmä hulevesien keräämiseen ja imeyttämiseen
ACO Qdrain –sadevesien ohjausjärjestelmä, suurien pintojen tehokkaaseen vedenpoistoon
ACO Drain polymeeribetonikourujärjestelmä, kestävä ja helposti puhdistettava linjakuivatusjärjestelmä, esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljetukseen
ACO öljyn- ja hiekan- sekä lietteenerottimet, näihin sisältyy aina EN 858 -normin edellyttämä automaattinen sulkijalaite

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Niklas Helminen, puh. 050 5318 633, niklas.helminen@aco-nordic.fi
Myyntijohtaja Mika Värränkivi, puh. 0400 782 314, mika.varrankivi@aco-nordic.fi

Liitetiedostot

ACO Nordic on osa maailmanlaajuista, Saksassa vuonna 1946 perustettua ACO-konsernia, johon kuuluu 40 itsenäistä yhtiötä ympäri maailman. ACOn tuotteita valmistetaan 31 tuotantolaitoksessa 13 eri maassa. Taustalla on perheyritys, jolle muutkin arvot kuin taloudellinen tuotto ovat tärkeitä. Näitä ovat esimerkiksi toiminta paremman ympäristön ja huomisen puolesta. Toiminta Suomessa on alkanut vuonna 1989 Plastmo-sadevesijärjestelmien sekä valokatteiden myynnillä. ACO nimellä on toimittu Suomessa vuodesta 2004 lähtien. Tänä päivänä ACO tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman innovatiivisia, laadukkaita ja yhteensopivia rakennusalan tuotteita. Esteettisyys kuuluu hyvään arkkitehtuuriin ja siksi myös ACOn tuotteet ovat sopusoinnussa ympäristön kanssa. Lisätietoja: www.aco-nordic.fi


ACO Nordic - kohti parempaa huomista

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs