Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Fira rakentaa fiksumpaa arkea niin lapsille kuin vanhuksille

 Fira

Fira rakentaa fiksumpaa arkea niin lapsille kuin vanhuksille

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2015 klo 10:24
Julkaisija: Fira

Uudet kohteet tuovat kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja pysäköintiratkaisuja ihmisten arkipäivän tarpeisiin.

Rakennusalaa uudistava Fira sopi viime vuonna 16 uuden kohteen rakentamisesta. Vuoden 2014 viimeisimmät hankkeet olivat Aurinkokiven palvelukeskus ja Sinikallion hoivakoti.

Vantaan Kivistöön sijoittuvasta Aurinkokiven palvelukeskuksesta tulee monialainen palvelurakennus. Tilojen pääkäyttäjiksi tulevat koulu, päiväkoti sekä äitiys- ja lastenneuvola. Lisäksi tiloihin tulee musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Palvelukeskuksen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2014, ja alustavan aikataulun mukaan se valmistuu kesäkuussa 2016. Hankkeen arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Espoon Laaksolahteen rakennetaan Sinikallion hoivakoti. Kohde tulee Elämäntalo Oy:n käyttöön vanhusten hoivakodiksi. Rakennustyöt aloitettiin joulukuussa, ja kohde valmistuu vuoden 2015 lopussa. Hankkeen arvo on noin viisi miljoonaa euroa.

– Haluamme olla yhdessä asiakkaittemme kanssa toteuttamassa fiksumpaa yhteiskuntaa ihmisten elämän ympärille. Tavoitteemme on mahdollistaa parempaa arkea mahdollisimman monelle. Rakennamme asuinkiinteistöjen lisäksi myös kouluja, päiväkoteja ja hoivakoteja, kertoo Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson.

Alkuvuoden uusimmissa kaupoissa huomioidaan vanhukset ja pysäköintimahdollisuudet

Firan vuoden 2015 uusimmat hankkeet sijoittuvat Karjaalle ja Helsingin Kruunuvuorenrantaan.

Karjaan keskustaan nousee kaksi uudisrakennusta: tehostetun asumisen palvelutalo ja senioritalo. Rakentaminen aloitetaan keväällä, ja rakennukset valmistuvat keväällä 2016. Kohde toteutetaan suunnittele ja rakenna -mallilla, ja sen arvo on noin 8 miljoonaa euroa.

Helsingin Kruunuvuorenrannassa panostetaan pysäköintiin. Sinne nousee viisi pysäköintitaloa, jotka palvelevat uuden alueen asukaspysäköintiä. Rakennustyöt käynnistyvät helmikuussa 2015, ja pysäköintitalojen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2016. Hankkeen arvo on noin 19 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

Miska Eriksson
Varatoimitusjohtaja
Fira Oy
Puh. 0400 869 055
Sähköposti: miska.eriksson(@)fira.fi

 

Fira Oy
Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka haluaa muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimia alan modernisoijana. Fira haluaa rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – fiksumpaa rakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Fiksumman rakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihto kasvoi vuonna 2014 on noin 100 miljoonaan euroon.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs