Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Fira Palvelut Oy sai Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon paremman putkiremontin kehittämisestä

Tekes tiedottaa

Fira Palvelut Oy sai Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon paremman putkiremontin kehittämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2015 klo 10:37
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus ovat myöntäneet vuoden 2015 Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon Fira Palvelut Oy:lle. Innovaatiopalkinnon saaja valittiin 29.1. Asuntomarkkinat 2015 -tilaisuudessa yleisöäänestyksellä.

Fira Palvelut Oy on selvittänyt putkiremontin kulkua perusteellisesti asukkaan näkökulmasta ja muovannut yritystoimintaansa saatujen tulosten ympärille. Putkiremonttia ei tehdä vain talotekniikan uusimisen vuoksi, vaan talossa asuvien asukkaiden arjen helpottamiseksi ja hyvinvoinnin parantamiseksi.

Fira Palveluiden toimintaa on alusta asti kehitetty palveluliiketoiminnan näkökulmasta. Yritys haluaa kehittää ja muuttaa rakentamisen toimialaa.

- Asiakkaan nostaminen keskiöön ja palveluliiketoiminnan kehittäminen kuulostavat itsestäänselvyyksiltä yritysmaailmassa. Korjausrakentamiseen tuotuna nämä avaavat kuitenkin aivan uuden ulottuvuuden liiketoiminnan kehittämiseen, arvioi Tekesin johtaja Mika Lautanala.

Muut loppusuoralle päässeet ehdokkaat olivat NCC Rakennus Oy ja Saraco D&M Oy.

NCC Rakennus Oy:n kehittämä palvelusisäänkäynti on huoneiston sisäänkäynnin yhteydessä ovien rajaama tuulikaappimainen tila. Tilaan on mahdollisuus toimittaa tilauksia asukkaan poissa ollessa ilman pääsyä itse asuinhuoneistoon.

Yleistyessään palvelusisäänkäynti poistaa verkkokaupan toimitusketjun suurimman ongelman - sen viimeisen mailin – eli toimituksen asiakkaalle kotiin. Se tarjoaa asukkaalle aivan uusia mahdollisuuksia tehdä päivittäin yksilöllisiä tilauksia suoraan kotiin. Lähitulevaisuudessa myös kierrätys voidaan järjestää kotiintoimitusten yhteydessä. Kiinnostuneimpia toimijoita ovat olleet päivittäistavaran verkkokauppiaat, posti, kuriirit ja pesulapalvelujen tarjoajat.

Saraco on kehittänyt ryhmärakennuttamista luodakseen uuden, asukaskeskeisen vaihtoehdon asuntorakennuttamiseen. Samalla Saraco on toiminut Ryhmärakennuttajat ry:ssä myötävaikuttaen uuden ryhmärakennuttamislain säätämiseen. Asukkaan näkökulmasta ryhmärakennuttaminen on välimuoto omatoimisen rakennuttamisen ja asunnon ostamisen välillä.

Ensimmäinen Saracon johtama 45 asunnon ryhmärakennushanke valmistui Helsingin Jätkäsaareen syksyllä 2014. Parhaillaan on suunnitteilla kaksi uutta RR-hanketta Helsingin Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa.

Finalistien esittelyvideot:
Fira
NCC
Saraco

Lisätietoja:
Mika Lautanala, johtaja, älykäs elinympäristö, Tekes, puh. 029 50 55838, mika.lautanala(at)tekes.fi

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs