Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Älä anna lämmityskustannusten yllättää - asiantuntijan vinkit!

MyyAsuntoni.fi

Älä anna lämmityskustannusten yllättää - asiantuntijan vinkit!

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Uutta kotia hankittaessa ensimmäinen mieleen tuleva asia ei välttämättä ole energiankulutus. Niinpä lämmityskustannukset saattavat yllättää ikävästi ensimmäisenä talvena omakotitaloon muutettaessa, kertoo energia-asiantuntija Malkus Lindroos Vattenfallilta MyyAsuntoni-verkkopalvelun blogissaan.

Lämmityksen osalta tärkeintä on huomioida toisaalta tekijät, jotka vaikuttavat lämmöntarpeeseen ja toisaalta lämmöntuoton tehokkuuteen, toisin sanoen paljonko lämpöä saadaan eurolla.

Lisää asumismukavuutta tehokkaasti

Asumismukavuus kasvaa, kun opetellaan asumaan vanhassa talossa entisaikojen tapaan, eli pitämään myös sisällä enemmän vaatetta päällä ja lämpötila reilusti alle 20 asteen. Yksi tärkeä poikkeus on märkätilat. Märkätiloissa on syytä pitää vähintään 20 asteen lämpöä, jotta kosteus haihtuu tehokkaasti, eikä tiivisty seiniin.

On tärkeä ymmärtää, milloin ja miten eri lämmitysmuotoja kannattaa käyttää, jotta eurolla saa mahdollisimman paljon lämpöä. Nyrkkisääntönä on, että jos talossa on ilmalämpöpumppu, kannattaa sillä tuottaa lämmöstä mahdollisimman suuri osa aina, kun ulkolämpötila on lämpimämpi kuin -10 astetta.

Kolmas keino energiapommin kesyttämisessä ovat ajastimet. Kaikissa tiloissa ei yleensä tarvita tasaista lämpötilaa jatkuvasti, vaan niiden lämpötilaa voi laskea esimerkiksi arkipäivisin, jos ketään ei ole kotona.

Lue koko blogikirjoitus: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2015/09/01/ostitko-energiapommin/

MyyAsuntoni.fi on kattava asumisen verkkopalvelu, jossa on mukana lähes 600 kiinteistönvälittäjää. Lisäksi blogissamme (blogi.myyasuntoni.fi) julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs