Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kemianteollisuus » Ohutkalvopinnoitus luo mahdollisuuksia teollisuuteen

Miktech Oy

Ohutkalvopinnoitus luo mahdollisuuksia teollisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 24.02.2012 klo 08:54
Julkaisija: Miktech Oy

Pinnoitusteknologia tuo teollisuuteen uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, jotka vähentävät mm. energian kulutusta ja materiaalien ympäristövaikutuksia. Ohutkalvopinnoituksen kansainväliset huiput kokoontuvat MIICS 2012 -seminaarissa Mikkelissä 14.-16.3.2012. Seminaari tarjoaa tietoa alan uusimmista kehityssuunnista ja sovellusalueista sekä kokoaa yhteen teknologian kehittäjät ja hyödyntäjät.

 

Pinnoitusteknologian merkitys kasvaa jatkuvasti useilla teollisuuden aloilla. Elektroniikassa kehitys kulkee yhä pienempiin komponentteihin ja kohti paperi- ja pakkausteollisuudesta tuttuja painomenetelmiä. Samalla vaaditaan kustannustehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Elektroniikan valmistus muovikalvoille edellyttää ohutkalvopinnoitusta, jolla voidaan vähentää myös materiaalin kulutusta sekä korvata ympäristön kannalta ongelmallisia materiaaleja. Koneenrakennuksessa uusilla pinnoituksilla voidaan puolestaan hallita kitkaa ja kulumista, jolloin päästään pidempiin huoltoväleihin ja pienempään energiankulutukseen.

 

MIICS esittelee uusinta teknologiaa ja edistää sen hyödyntämistä

Mikkeli International Industrial Coating Seminar (MIICS) pyrkii lisäämään tietoisuutta ohutkalvopinnoituksen uusimmasta teknologiasta ja sen luomista mahdollisuuksista sekä edistämään pinnoitustekniikan teollista ja kaupallista hyödyntämistä. Seminaari on suunnattu teknologian kehittäjille ja valmistavan teollisuuden tutkimus- ja kehityshenkilöstölle. MIICS 2012 keskittyy äärimmäisen ohuisiin pinnoitteisiin. Seminaarissa ovat esillä mm. atomikerroskasvatuksen (ALD) teolliset mahdollisuudet sekä jatkuvatoiminen pinnoittaminen ja rullalta rullalle -menetelmä, jossa Mikkeli edustaa alan kansainvälistä kärkeä.

 

Sovellusalueista esillä aurinkoenergia, koneenrakennus ja elektroniikka

Pinnoitustekniikan sovellusalueista MIICS 2012 nostaa voimakkaasti esille aurinkoenergian, jossa pinnoituksella on keskeinen rooli säteilyn talteenotossa. MIICS käsittelee myös pinnoitteiden merkitystä koneenrakennuksessa, missä pinnoitustekniikalla voidaan vähentää osien kulumista ja laitteiden energiankulutusta erilaisissa teollisissa ympäristöissä auton moottoreista prosessiteollisuuden laitteisiin. Lisäksi esillä ovat paperin ja erilaisten muovikalvojen pinnoitteet, joiden sovelluskohteita löytyy painettavasta elektroniikasta ja pakkaamisesta.

 

Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja alan parhailta asiantuntijoilta ympäri maailman; tunnetuimpia puhujia ovat mm. professorit Jeon Han Etelä-Koreasta, Yuji Mihara Japanista ja Kenneth Holmberg VTT:ltä. Lisätiedot, seminaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta http://www.miics.net/

 

Lisätiedot:
Juha Kauppinen, kehitysjohtaja, Miktech Oy, +358 440 361 616

 

Mikkeli International Industrial Coating Seminar 2012 kokoaa pinnoitustekniikan johtavat kansainväliset asiantuntijat nyt kuudennen kerran Mikkeliin. Seminaarin järjestäjiä ovat Miktech Oy/ Nanotechnology Cluster Programme, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto LUT, Savo-Solar Oy ja Mikkelin Ammattikorkeakoulu. 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs