Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kemianteollisuus » Biotalous nyt ja tulevaisuudessa seminaarin aiheena Oulussa 8.4.2014

Oulun yliopisto

Biotalous nyt ja tulevaisuudessa seminaarin aiheena Oulussa 8.4.2014

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2014 klo 10:30
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Kansainvälinen vihreän kemian ja biotuotannon koulutusohjelma ja biotalousyhteisö
Tiedote 25.3.2014

Biotalous nyt ja tulevaisuudessa seminaarin aiheena Oulussa 8.4.2014

Biotalouteen liittyviä ajankohtaisia aiheita käsitellään Bioeconomy Concept Today and Tomorrow -seminaarissa Oulun yliopistossa tiistaina 8.4.2014.

Biotalous on suuri vihreän talouden mahdollisuus, joka kestävän kehityksen periaatteita noudattaen käsittää uusiutuvat luonnonvarat ja niistä erilaisten prosessien avulla valmistettavat tuotteet ja palvelut sekä hyödyntää tuotannon sivuvirrat ja edesauttaa hyvinvoinnin lisäämisessä. Sen mahdollisuuksien toteutumisessa yliopistoilla on tärkeä rooli kouluttajina ja alan korkean osaamisen ylläpitäjinä.

Seminaarissa alan huippuasiantuntijat keskustelevat biotalouden roolista nyt ja tulevaisuuden haasteissa. Puhujina ovat muun muassa Strategiset kasvualat -ryhmäpäällikkö Mika Aalto työ- ja elinkeinoministeriöstä, kehitysjohtaja Tiina Rajala Pohjois-Pohjanmaan liitosta, toimitusjohtaja Christine Hagström-Näsi kansallisesta strategisen huippuosaamisen keskittymästä FIBIC Oy:stä, metsäasiantuntija Karoliina Niemi Metsäteollisuus ry:stä ja Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja Hans Söderlund.

Seminaarin järjestää Oulun yliopiston Kansainvälinen vihreän kemian ja biotuotannon koulutusohjelma VIKEBI, joka on osa Oulun yliopiston biotalousyhteisöä. VIKEBI-hankkeen tavoitteena on ollut vuosina 2010–2014 kouluttaa osaajia tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeisiin biotalouden alalle. Koulutusohjelman ovat rahoittaneet Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto ja Oulun yliopisto. Seminaari on hankkeen päätösseminaari.

Seminaari pidetään Oulun yliopiston Saalastinsalissa 8.4. klo 8.30–16.00. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Median edustajat ovat tervetulleita seminaariin.

Seminaarin ohjelma verkossa: www.oulu.fi/vikebi/bioeconomyseminar.pdf

Lisätietoja:

Katja Karppinen, projektipäällikkö, Kansainvälinen vihreän kemian ja biotuotannon koulutusohjelma, Oulun yliopisto, puh. 050 350 3837, sähköposti: katja.karppinen@oulu.fi

Kansainvälinen vihreän kemian ja biotuotannon koulutusohjelma: www.oulu.fi/vikebi

Oulun yliopiston biotalousyhteisö: www.oulu.fi/bioeconomy

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs