Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Yli 1300 lahtelaista vastasi palvelukyselyyn

Lahden kaupunki

Yli 1300 lahtelaista vastasi palvelukyselyyn

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2015 klo 12:51
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin maankäyttö järjesti marras-joulukuussa kyselyn, jolla selvitettiin lahtelaisten julkisten palveluiden käyttöä ja palveluiden saavutettavuutta. Palvelut Lahdessa nyt ja tulevaisuudessa -kyselyyn vastasi 1339 henkeä. Vastaamisaktiivisuus ja vastaajien jakautuminen monipuolisesti eri alueille ja ikäryhmiin ylitti odotukset. Kyselyn tuloksia hyödynnetään vuonna 2015 yleiskaavaehdotuksen laadinnassa ja palveluverkon suunnittelussa.

Kyselyn avulla saatiin suuntaa-antavaa tietoa muun muassa siitä, mitkä palvelut lahtelaisten mielestä on erityisen tärkeää sijaita omalla asuinalueella ja mitkä palveluista taas oltaisiin valmiita hakemaan kauempaa, esimerkiksi Lahden keskustasta. Vastaajat pitivät erityisen tärkeänä, että alakoulu, päiväkoti ja lähikauppa sijaitsevat omalla asuinalueella. Kirjasto- ja terveyspalvelut jakoivat vastaajien mielipiteitä. Kirjastokäyttäjistä 56 % oli sitä mieltä, että kirjastopalvelut on erityisen tärkeää saada omalta asuinalueelta. 44 prosenttia käyttäjistä taas oli valmiita hakemaan palvelut kauempaa. Terveyspalveluiden kohdalla vastaukset jakautuivat samaan tapaan.

Seuraavaksi aineistoa käydään läpi vastausalueittain, ja siitä laaditaan muutamia karttaesityksiä. Vastaajien kesken arvottiin helmikuussa kaksi Lippupisteen lahjakorttia. Ne voittivat Lahden keskustassa asuva Hanna Sarvilahti ja liipolalainen Ossi Kolunen.

 

Lisätietoja kyselystä

Vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari
p. 044 416 3820
etunimi.sukunimi@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs