Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Waltti-infoja Lahti-Pisteessä – uusi matkakortti otetaan Lahdessa käyttöön ensi vuoden aikana

Lahden kaupunki

Waltti-infoja Lahti-Pisteessä – uusi matkakortti otetaan Lahdessa käyttöön ensi vuoden aikana

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 10:19
Julkaisija: Lahden kaupunki

Asiaa Waltti-matkakortista 11.–13.11.2015 klo 12.00–15.00 Lahti-Pisteessä (Lahden pääkirjaston aulassa). Lahden seudun liikenteen asiantuntijoita on kertomassa yleisölle tulevasta Waltti-kortista ja kortin käytöstä. Tervetuloa!

Bussikortti vaihtuu Walttiin vaiheittain ensi vuoden aikana

Lahden seudun liikenne on ensi vuonna lähdössä mukaan uuteen valtakunnalliseen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Walttiin. Uudistus tulee voimaan vaiheittain, mutta vanhat matkakortit kelpaavat liikenteessä elokuun loppuun.

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Waltti on 22 kaupunkiseudun yhteishanke, jonka tavoitteena on, että matkustaja ajan mittaan pystyy matkustamaan samalla kortilla kaikkien kaupunkiseutujen busseissa.

Lahdessa Waltti otetaan käyttöön vaiheittain

Vyöhykerahastus alkaa joulukuussa. LSL:n liikenteessä siirrytään vyöhykepohjaiseen rahastukseen joulun jälkeen.Bussissa ostettavat kertaliput maksetaan matkustettavien vyöhykkeiden perusteella. Vanhat matkakortit toimivat edelleen normaalisti elokuun loppuun saakka.

Waltin myynti alkaa helmikuussa. Waltti-korttien myynti alkaa helmikuussa sekä verkkokaupassa että Lahti-Pisteessä (pääkirjaston aulassa). Helpointa on tilata Waltti-matkakortti ladattuna verkkokaupasta ja välttää näin jonottaminen asiakaspalvelupisteessä. Kortti postitetaan kotiin noin viikon kuluessa tilauksesta. Myös kortin jatkolataaminen onnistuu verkkokaupassa.

Waltin käyttö alkaa maaliskuussa. Uusi Waltti-kortti käy maaliskuusta alkaen maksuvälineenä LSL:n liikenteessä.

Vanhojen korttien käyttö lakkaa elokuun lopussa. Vanhat matkakortit kelpaavat liikenteessä elokuun loppuun saakka. Vanhat matkakortit on käytettävä loppuun 31.8.2016 mennessä. Käyttämättä jääneitä matkoja ei hyvitetä.

Mikä muuttuu Waltin myötä?

Uuden järjestelmän myötä nykyiset matkakortit vaihtuvat Waltti-matkakorttiin. Waltti-kortille voi normaaliin tapaan ladata oman alueensa lippuja, sekä lisäksi jatkossa myösarvoa, jolloin samalla kortilla voi maksaa toisen henkilön matkan tai muuten normaalista arkimatkasta poikkeavan matkan. Waltti-kortilla on myöhemmin mahdollista matkustaa myös muilla Waltti-paikkakunnilla.

Waltissa lippujen hinnoittelu perustuu matkustusvyöhykkeisiin. Päijät-Häme on jaettu yhdeksään vyöhykkeeseen, joita kuvataan kirjaimilla A-I. Lahti toimii keskuksena, ja muut vyöhykkeet erkanevat siitä säteittäin. Ostettujen vyöhykkeiden sisällä voi vaihtaa rajattomasti bussista toiseen. Vaihtoaika vaihtelee tunnista 90 minuuttiin riippuen matkustettavien vyöhykkeiden määrästä.

Lippujen hinnat on pyritty pitämään mahdollisimman lähellä nykyisiä hintoja. Waltin myötä ikärajat matkustamisessa muuttuvat. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi, kun tähän asti 4-vuotiaalle on pitänyt ostaa lastenlippu. Waltissa 7–16-vuotiaille riittää lastenlippu.

Waltti on otettu käyttöön jo Jyväskylässä, Joensuussa, Oulussa, Kuopiossa, Kajaanissa ja Kouvolassa. Lähivuosina Waltin käyttöä halutaan laajentaa juniin ja muuhun kaukoliikenteeseen.

Lisätietoja:
Joukkoliikennelogistikko Kim Venesjärvi
050 320 0101, kim.venesjärvi@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs