Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vielä ehtii mukaan maahanmuuttajien asukasraatiin

Lappeenrannan kaupunki

Vielä ehtii mukaan maahanmuuttajien asukasraatiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2015 klo 14:28
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Viime vuoden lopulla avattiin Lappeenrannan kaupungin nettisivuilla avoin haku uuteen perustettavaan monikulttuuriseen asukasraatiin. Tavoitteena on saada raatiin noin 15-20 jäsentä ja useista eri kansallisuuksista.

- Mukaan on jo ilmoittautunut maahanmuuttajia Venäjältä, Bulgariasta, Kiinasta, Filippiineiltä, Irakista, Virosta, USA:ta, yhteensä 13 maahanmuuttajaa, kertoo Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, joka kokoaa ja organisoi uuden raadin toimintaa.

- Päätimme jatkaa vielä hakuaikaa aina tammikuun loppuun asti saadaksemme vielä enemmän eri kansallisuuksia mukaan uuteen maahanmuuttajien asukasraatiin, Haakana jatkaa.

INFO: Miten ilmoittautua mukaan monikulttuuriseen asukasraatiin?

Ilmoittautuminen käy kätevästi nettilomakkeen kautta osoitteessa:

www.lappeenranta.fi / Palvelut / Asukas- ja aluetoiminta / Monikulttuurinen asukasraati

http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Asukas--ja-aluetoiminta/Monikulttuurinen-asukasraati

Mukaan voi ilmoittautua myös sähköpostitse, osoite: pia.haakana@lappeenranta.fi. Kerro viestissä: nimesi, osoitteesi, email -osoitteesi, puhelinnumerosi ja kerro samalla lyhyesti itsestäsi ja milloin ja mistä olet muuttanut Lappeenrantaan.

Uusi monikulttuurinen asukasraati toimii samalla periaatteella kuin muutkin Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan asukas- eli alueraadit. Jäsenyys on vapaaehtoista ja kokouspalkkioita ei makseta. Raati kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa, tarvittaessa useammankin kerran. Valtuustokausittain toimivan monikulttuurisen asukasraadin jäsenet valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan ja asukasyhteyshenkilö toimii sihteerinä ja asioiden eteenpäin viejänä.

- Tämän maahanmuuttajista koottavan raadin tarkoituksena on aktivoida ja osallistaa kaupunkimme maahanmuuttajia ja täällä työn tai opiskelun takia asuvia ulkomaalaisia toimimaan yhdessä niin sanotun kantaväestön kanssa. Tavoitteena on saada maahanmuuttajia ottamaan osaa myös omien asuinalueidensa alueraatien toimintaan, kertoo Haakana uuden raadin toimintatavoitteista. Uuden asukasraadin tarkoituksena on siis kehittää kaupungin kanta- ja ulkomaalaisväestön keskinäistä vuorovaikutusta ja kanssakäymistä.

Ota miut mukkaan – seminaaripäivä maahanmuuttajille ja sidosryhmille helmikuussa

Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa pidetään to 5.2.2015 paikallisille maahanmuuttajille, järjestöjen edustajille, viranomaisille, opiskelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille seminaari aiheesta miten maahanmuuttaja voi osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnassa.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on monta asiaa, joissa voidaan vaikuttaa ja joilla voidaan edistää myös maahanmuuttajien osallistumista ja vaikuttamista, kun ne vain osataan hyödyntää. ”Ota miut mukkaan” on kohtaamistapahtuma, jossa eri sektoreiden edustajat tavoittavat toisensa ja pohtivat yhdessä kuinka voidaan vaikuttaa ja ennen kaikkea osallistua.

- Ohjelman lisäksi tapahtumassa toteutetaan Verkostotori. Torilla erilaiset organisaatiot voivat esitellä ilmaiseksi toimintaansa, palvelujansa, vapaaehtoistyön mahdollisuuksia jne., kertoo Pia Haakana, joka ottaa myös ilmoittautumisia vastaan tapahtuman Verkostotorille, Lappeenrannan kaupungintalolle.

Ilmoittautuminen seminaariin: https://www.surveymonkey.com/s/VVM5YHD

http://www.icount.fi/lappeenranta/?x195541=196445

https://www.facebook.com/events/1543068489310395/?notif_t=plan_user_joined

Seminaariohjelma liitteessä

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki,

puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs