Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Venäläisen musiikin ilta - romansseja

Lahden kaupunki

Venäläisen musiikin ilta - romansseja

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 13:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Musiikkitoimittaja Tero Heinänen johdattaa yleisön venäläisten romanssien maailmaan torstaina 14.1. klo 17.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Tilaisuudessa kuullaan levyiltä sekä suomen- että venäjänkielisiä kappaleita historiaviitteineen kevyen jutustelun höystämänä. Tero Heinäsen edellinen venäläisen musiikin ilta veti pääkirjaston auditorion täyteen kiinnostuneita kuulijoita.

Tero Heinänen on pitkän linjan musiikkitoimittaja. Orimattilasta kotoisin oleva Heinänen on tehnyt työuransa Yleisradiossa. 

 

Nimensä mukaisesti romanssit ovat romanttista musiikkia. Niissä siis lauletaan

rakkaudesta, intohimoisesta, saavuttamattomasta, kaukaisesta ja etenkin menetetystä rakkaudesta. Elämän kolhuista, mutta myös luonnon kauneudesta, kuutamoisen yön
lumosta, kaikesta kauniista mikä ihmismieltä kiehtoo.

Venäläinen romanssi on osa samaa eurooppalaista musiikkiperintöä kuin Saksan lied ja Ranskan chanson. Kupletti sekä soittokuntavalssit ja -marssit ovat romanssin lähisukulaisia.

Suomeen venäläinen romanssiperinne omaksuttiin 1900-luvun alussa niin perusteellisesti, että koko suomalainen iskelmäkulttuuri suorastaan perustui siihen pitkään.  Meillä
äänilevyteollisuus ryhtyi 1920-luvulla kierrättämään keisariajan sävelmiä, valsseja, marsseja ja romansseja.  Mustat silmät ja Kaksi kitaraa ynnä muut loivat suomalaiseen populaarimusiikkiin sen perusilmeen, mollikaihon.

 

Luvassa kaihoa, kaipausta ja nostalgiaa, ovathan monet lauluista suomalaisille tuttuja jo vuosikymmenten takaa  

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätietoja tilaisuudesta antaa

 

Tuulikki Mäkinen                                        
Erikoiskirjastonhoitaja / Kirjallisuus- ja tietopalvelut
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044 416 3240
tuulikki.makinen@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs