Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Valtiolta lisätukea veteraaneille - puolisot ja lesket keräystuen varassa

Sotiemme Veteraanit

Valtiolta lisätukea veteraaneille - puolisot ja lesket keräystuen varassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 14:41
Julkaisija: Sotiemme Veteraanit

 

Veteraanijärjestöt pitävät myönteisenä hallituksen esitystä osoittaa Itsenäisyyden juhlavuonna 2017 kunnille 30 milj. euroa veteraanien kotipalveluihin jaettavaksi kolmen vuoden aikana 2017- 2019.

 

 Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtajan Markku Sepän mukaan veteraanijärjestöt ovat kiitollisia lisätuesta veteraaneille: ”Kotipalvelu on veteraaneille välttämätön. Huolenaiheenamme on kuitenkin veteraanien merkittävästi supistunut kuntoutusmääräraha. Veteraanien puolisot ja lesket jäävät näiden molempien etuuksien ulkopuolelle. Heistä useat ovat pelkän 766,85 euron takuueläkkeen varassa.”

 
 Veteraanijärjestöillä varoja alle 50 euroa veteraania kohden

Sotiemme Veteraanit -keräystä tarvitaan edelleen, sanoo veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen. Veteraanijärjestöjen teettämän selvityksen mukaan veteraaniliittojen varallisuus riittää viiteen ateriaan jokaiselle veteraanille.

“Jos veteraaniliitot olisivat lopettaneet toimintansa tämän vuoden alussa ja varat olisi jaettu järjestöjen veteraanijäsenille, olisi kukin saanut noin 47 euroa”, kertoo Mikkonen. Selvityksessä on laskettu mukaan Rintamaveteraaniliitto ry:n ja Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n varat.*

Sotiemme Veteraanit -keräyksen varoilla rahoitetaan pienituloisten sotainvalidien ja veteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä sekä sotaleskien kotona asumisen tukemista, veteraanitilaisuuksien järjestämistä sekä lääke- ja kuljetuskuluja.  

Sotiemme veteraaneja on tällä hetkellä elossa 20 000 ja heidän keski-ikänsä on 92 vuotta.

*Liitoittain tarkasteltuna summat olisivat olleet kutakuinkin Rintamaveteraaniliiton jäsenelle 52 euroa ja Suomen Sotaveteraaniliiton jäsenelle 42 euroa. Sotainvalidien Veljesliitolla on varallisuutta 345 euroa sotainvalidi-­ ja puolisojäsentä kohden. Varat on tarkoitettu sodassa vammautuneiden ja heidän iäkkäiden aviopuolisoidensa ja leskiensä hyväksi. Luvut perustuvat järjestöjen virallisiin tilinpäätöksiin ja toimintakertomuksiin 31.12.2015.

Graafit veteraanijärjestöjen omaisuuksista löydät osoitteesta: www.veteraanit.fi/usein kysytyt kysymykset

 

Lisätietoja: Pia Mikkonen, puh. 050 354 0262

pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi

Sotiemme Veteraanit on kolmen valtakunnallisen veteraaniliiton ja Kaatuneitten omaisten Liiton yhteisen varainhankinnan tunnus.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs