Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Uusi turku.fi-verkkopalvelu ja tapahtumakalenteri otettu käyttöön

Turun kaupunki

Uusi turku.fi-verkkopalvelu ja tapahtumakalenteri otettu käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2015 klo 15:45
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupungin uusi turku.fi-verkkosivusto ja uusittu seudullinen tapahtumakalenteri on avattu. Uudet palvelut ovat korvanneet vanhat 1.7.2015 alkaen. Turun edellinen sivustouudistus tehtiin kymmenen vuotta sitten.

Uusi turku.fi on edeltäjäänsä selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Sivustossa on haluttu painottaa kaupungin palveluiden parempaa löydettävyyttä selkeyttämällä rakennetta ja tiivistämällä tekstejä.

Uudet verkkopalvelut on suunniteltu ”Mobiili ensin” -periaatteella, minkä ansiosta sivusto mukautuu matkapuhelinten ja tablettitietokoneiden näytöille. Verkkopalvelussa otetaan myös ensiaskeleet sisältöjen suodattamisessa eri kohderyhmille, tai vaikkapa käyttäjän sijaintiin perustuen.

Visuaalisuudella ja elämyksellisyydellä on aiempaa suurempi rooli. Suomen suosituimpana some-kaupunkina Turku haluaa pitää sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook, Twitter ja Instagram, hyvin esillä.

Keskeneräisyyttä löytyy vielä

Verkkopalvelu-uudistus on ollut kaupungille ja sen toimialojen sisällöntuottajille valtava, yli vuoden kestänyt urakka. Suurin rupeama on nyt takana, mutta työtä riittää kesälomakauden jälkeenkin paljon. Esimerkiksi ruotsin- ja englanninkielisissä sisällöissä on vielä puutteita.

Syksyn aikana on luvassa muun muassa uutisarkiston rakentaminen sekä uuden palvelukartan ja Fölin reittioppaan liittäminen osaksi verkkopalvelua. Vielä kesän aikana parannetaan yhteystietojen löydettävyyttä. Tapahtumakalenterissakin on edessä pieniä korjauksia käytettävyyteen ja tapahtumien syöttämiseen liittyen.

Loppuvuoden aikana rakennetaan toiminnallisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi räätälöidä sivustoa itselleen sopivaksi. Myös digitaalisia asiointipalveluja ja verkkokauppatoimintoja kehitetään syksyn aikana, minkä jälkeen nekin saadaan saumattomaksi osaksi turku.fi-kokonaisuutta.

- Pienestä keskeneräisyydestä huolimatta päätimme julkistaa uuden verkkopalvelun ja kalenterin nyt, koska verkkoliikenne on lomakaudella vähäisempää kuin esimerkiksi syksyllä koulujen ja päiväkotikauden alkaessa. Lisäksi saamme asiakkailta hyvissä ajoin palautetta, kun he käyttävät palvelua arkisissa askareissaan. Käyttäjien palautteella on valtava merkitys ja se ohjaa meidän tulevaa työtämme, kertoo verkkopalvelu-uudistuksesta vastanneen DriveTurku-hankkeen ohjelmajohtaja Päivi Saalasto.

- Toisaalta on hyvä muistaa, etteivät verkkopalvelut ole koskaan valmiita. Uusia toiminnallisuuksia ideoidaan ja lisätään turku.fi-sivustolle jatkuvasti samalla kun pieniä virheitä korjaillaan ja olemassa olevia toimintoja parannetaan, Saalasto jatkaa.

Turku.fi-sivuston ja tapahtumakalenterin kuukausittaiset kävijämäärät lasketaan sadoissa tuhansissa ja yksittäiset sivulataukset miljoonissa. Kesäkaudella luvut pienenevät jonkin verran varsinkin turku.fi-sivustolla.

Turulla kovat tavoitteet

Nyt tehty verkkopalvelu-uudistus on Turun kaupungille iso askel matkalla julkishallinnon digitaalisten palveluiden edelläkävijäksi – jopa maailmanlaajuisesti.

- Tavoitteemme ovat todella korkealla, kun haluamme tarjota asukkaillemme ja muille asiakkaille ensiluokkaisia välineitä sekä palveluiden että informaation löytämiseen rakkaasta kaupungistamme. Turku.fi-verkkopalvelu on kaupungille erittäin tärkeä ja nopea viestintäkanava yhdessä sosiaalisen median kanssa, ja tulemme satsaamaan sen kehittämiseen ja monipuolisuuteen paljon tulevina vuosina, kertoo Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila.

Tähän mennessä uudistuksen kustannukset ovat turku.fi:n ja tapahtumakalenterin osalta noin 450 000 euroa, mitä voidaan pitää kohtuullisena tämän kokoluokan puolitoistavuotisessa hankkeessa. Summa sisältää koko projektin suunnittelun sekä teknisen toteutuksen, kuten palvelinympäristön asennukset ja konfiguroinnit, sivuston toiminnallisuuksien rakentamisen sekä ulkoasun ja käyttöliittymien suunnittelun.

Verkkopalvelut on toteutettu ketterän kehityksen scrum-mallilla ja maksuttomalla avoimen lähdekoodin Drupal 7 -järjestelmällä. Uudistuksessa on siis ostettu työtä ja osaamista, ei itse järjestelmää. Kaupungin henkilökunnan verkkoviestintä- ja järjestelmäkoulutukset on järjestetty pääosin omin voimin.

Positiivista palautetta tullut paljon

Uuden turku.fi-sivuston ja tapahtumakalenterin keskeneräiset kehitysversiot avattiin yleisölle kesäkuun alussa. Käyttäjiltä on pyydetty verkossa palautetta eri tavoilla, ja jo yli 700 henkilöä on käynyt kertomassa palveluista oman mielipiteensä.

- Suuri kiitos kaikille tähän mennessä palautetta antaneille. Ylivoimaisesti suurin osa palautteista on ollut positiivista, mikä kertoo siitä, että olemme olleet uudistuksissa oikeilla jäljillä. Erityisesti on kiitelty rakenteen ja navigaation selkeyttä, asioiden löydettävyyttä sekä näyttävää visuaalisuutta. Myös hyviä kehitysehdotuksia on tullut runsaasti, ohjelmajohtaja Päivi Saalasto iloitsee.

Palautetta voi edelleen antaa verkkopalvelusta löytyvien palauteikkunoiden kautta tai suoraan kaupungin Paikalla-palautepalveluun. Kaikki palautteet käydään tarkasti läpi, ja ne ovat olennaisessa roolissa kun Turku kehittää verkkopalveluistaan entistä parempia.

Uudet verkkopalvelut löytyvät osoitteista

Lisätiedot aiheesta:

Päivi Saalasto
Ohjelmajohtaja, DriveTurku-hanke
p. 040 139 9698
paivi.saalasto(a)turku.fi

Saara Malila
Viestintäjohtaja, Turun kaupunki
p. 044 907 5710
saara.malila(a)turku.fi

Verkkopalvelu-uudistus on toteutettu yhteistyössä kolmen järjestelmätoimittajan kanssa: Wunderkraut Oy, Druid Oy ja Citrus Solutions Oy (alihankkijana Avoltus Oy). Sekä turku.fi-sivuston että tapahtumakalenterin ulkoasun konsepteista on vastannut Satumaa Oy.

Turun kaupungin mediatiedotteet: www.turku.fi/tiedotteet

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs