Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » UUDENLAINEN SUOMALAINEN PERHEIDEN JA NAISTEN HYVÄNTEKEVÄISYYSORGANISAATIO ALOITTAA TOIMINTANSA

Elämälle-organisaatio

UUDENLAINEN SUOMALAINEN PERHEIDEN JA NAISTEN HYVÄNTEKEVÄISYYSORGANISAATIO ALOITTAA TOIMINTANSA

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2015 klo 09:15
Julkaisija: Elämälle-organisaatio

Mullistava toimintamalli ohjaa kansalaislahjoitukset lyhentämättömänä kohteeseen ja tarjoaa täydellisen läpinäkyvyyden

Elämälle-hyväntekeväisyysorganisaatio aloittaa toimintansa tällä viikolla. Uudenlainen varainkeruutoimintamalli tarjoaa 100-prosenttisen lahjoitustuloutuksen sekä täydellisen läpinäkyvyyden kansalaisille. Hanke toimii suurena tukijana synnytys- ja naistentautiopin alalla ja edustaa alan tutkimusta sekä koulutusta viimeisen 87 vuoden ajalta Suomessa, suomalaisten perheiden ja naisten terveyden parhaaksi.

Hankkeen tavoitteena on tukea raskaudenajan ja vastasyntyneiden turvallisuuden, ehkäisy- ja synnytysturvallisuuden, lapsettomuushoitojen, naistentautien ja gynekologisten syöpien tutkimusta, koulutusta ja tunnetuksi tekemistä. Tämän mahdollistamiseksi Elämälle-organisaatio kerää internetissä toimivan varainkeruusivustonsa kautta lahjoituksia, jotka tuottavat merkittävää tukea synnytys- ja naistentautiopin alan nykyisen tilan ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Kyseessä on ensimmäinen alan hyväntekeväisyyshanke Suomessa.

Elämälle vie suomalaista hyväntekeväisyyttä ison harppauksen eteenpäin tuottamalla uudenlaisen toimintatavan, jossa hyödynnetään digitalisaation, teknologian ja startup-kulttuurin mahdollisuuksia. Elämälle-organisaatiosta tekee täysin poikkeuksellisen ja uudenlaisen sen toimintamalli, jollaista Suomessa ei ole vielä nähty. Kyseessä on kahden tilin malli: toinen tili on kansalaislahjoituksille ja toinen yrityksille sekä yhdistyksille. Kansalaistilin lahjoituksia käytetään ainoastaan säätiön lainvoimaiseen tehtävään, eli synnytys- ja naistentautiopin tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen, ja näiden tunnetuksi tekemiseen. Yrityksiltä ja yhdistyksiltä saatujen yhteistyösopimusten sekä avustusten turvin katetaan kaiken operatiivisen toiminnan kulut. Mallin avulla jokainen kansalaislahjoitus voidaan ohjata 100-prosenttisesti kohteeseen.

”Koko hankkeen toteutuksessa on alusta asti pyritty täydelliseen läpinäkyvyyteen: Elämälle-organisaatio julkistaakin kaiken lahjoitusvarainkeruuliikenteensä viikoittain verkkosivuillansa, jotka avautuvat torstai-aamuna. Mallin avulla lahjoittaja ei siis pelkästään tunne lahjoituksensa merkitystä tehdessään lahjoituksen vaan voi varmistua sen perillemenosta läpinäkyvyyden ansiosta verkkosivuilta käsin.”, toteaa organisaation varainkeruun johtaja Tuomo Tarvainen. Sama malli on uudistanut yhdysvaltalaista hyväntekeväisyyttä viime vuosien aikana; siellä hyväntekeväisyyttä on viety tietyllä tapaa joukkorahoituspalvelun suuntaan internetiin muun muassa Watsi.org – startupin toimesta.

Kuvassa vasemmalta oikealle, Lauri Skön, Thomas Lindqvist, Tuomo Tarvainen ja Nico Paajanen.

kuvassa vasemmalta oikealle startup-tiimi: sisältöpäällikkö Lauri Skön, myyntikoordinaattori Thomas Lindqvist, varainkeruun johtaja Tuomo Tarvainen ja digimarkkinointipäällikkö Nico Paajanen
Historiallinen toiminta valjastetaan varainkeruun tarpeisiin uudenlaisten toimintamallien avulla

Elämälle-organisaatio koostuu Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön, Suomen Gynekologiyhdistyksen ja Suomen ensimmäisen puhtaasti hyväntekeväisyyttä tekevän startupin toiminnasta. Startupin toiminta on täysin yleishyödyllistä, eikä se kerää itselleen pääomaa. Kaikki Elämälle-organisaation toiminta on voittoa tavoittelematonta. Startup koostuu 4 hengen ydintiimistä, joka vastaa hankkeen operatiivisesta toiminnasta. Elämälle-organisaation varainkeruun strategiasta ja toiminnan suuntaviivoista vastaa säätiön hallitus, joka koostuu alan lääkäreistä. Elämälle- organisaatio edustaa kaikkia viittä Suomen yliopistollista sairaalaa ja pyrkii kehittämään voimakkaasti suomalaista yhteiskuntaa ja kansanterveyttä.

Varainkeruuhanketta lähti säätiön kanssa kehittämään vuoden 2014 keväällä silloisena säätiön diplomityöntekijänä toiminut, nyt 28-vuotias DI Tuomo Tarvainen, joka toimii säätiön varainkeruun johtajana. Hän toteaa: ”Suomen hyväntekeväisyyskulttuuri tarvitsee uudenlaisia toimintamalleja, ja tukemamme ala on äärimmäisen tärkeä sekä se koskettaa jokaista suomalaista. Itse uskon, että kolmas sektori kaipaa uusia toimintamalleja, joiden avulla voidaan parantaa epäkohtia, joita esimerkiksi yksityinen sektori, valtio tai julkinen sektori eivät pysty korjaamaan. Uskon myös, että yrittäminen, innostuksen voima ja auttamisen halu tulevat tulevaisuudessa korostumaan entisestään – haluamme toimia esimerkkinä tämänkaltaisessa toiminnassa. Mielestäni maailmaa parannetaan tulevaisuudessa vahvasti uudenlaisten toimintamallien kautta jättämällä niihin elementit, jotka ovat jo tarpeeksi hyvin toimineet. Siitä syntyi visio toiminnastamme.”. 

Liitetiedostot

LISÄTIETOJA:

Tuomo Tarvainen, DI, Säätiön varainkeruun johtaja puh. 044 570 3839, tuomo.tarvainen@elamalle.fi

Juha Mäkinen, Professori, Ylilääkäri, Synnytys- ja naistentautioppi, TY, TYKS. Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön puheenjohtaja
juha.makinen@tyks.fi

Seppo Heinonen, Toimialajohtaja, Professori, MBA, Synnytys- ja naistentautioppi, HUS, HY. Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön varapuheenjohtaja
seppo.heinonen@hus.fi

Kuvia ja grafiikkaa pyydettäessä. Avaamme verkkosivut 17.12. julkaisumme yhteydessä.
Tarvainen toimii Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön varainkeruun johtajana, ja vastaa Elämälle-hankkeen varainkeruun toteutuksesta. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs