Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Uuden kunnan nimeksi Lahti

Salpausselän kuntajakoselvitys

Uuden kunnan nimeksi Lahti

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 19:25
Julkaisija: Salpausselän kuntajakoselvitys

Salpausselän kuntajakoselvityksen johtoryhmä päätti 29.4. kokouksessaan, että uuden kunnan nimeksi määritellään yhdistymissopimuksessa Lahti. Kuntamuotona olisi kaupunki. Yhdistymishallitus valitsee uudelle kunnalle vaakunan.

Mikäli Salpausselän kuntajakoselvityksen kuusi kuntaa päättävät yhdistyä, yhdistymishallituksen vahvuudeksi tulee 17 jäsentä. Hämeenkoskelle ja Kärkölälle niistä tulee kummallekin yksi, Iitille ja Nastolalle kummallekin kaksi, Hollolalle kolme ja Lahdelle kahdeksan paikkaa.

Yhdistymishallitus nimetään aina, kun kuntajaon muutoksessa on kyse kokonaisten kuntien yhdistymisestä. Yhdistymishallituksen toimikausi alkaa, kun valtuustot ovat valinneet yhdistymishallituksen jäsenet ja varajäsenet. Yhdistymishallituksen toimikausi päättyy, kun uuden kunnan kunnanhallitus on valittu.

Selvittäjä Rolf Paqvalin muistutti, että työryhmien työssä korostuu nyt talouden ja palveluverkon yhteensovittaminen. Laskelmissa on päädytty siihen, että jotta kuntaveroa ei tarvitsisi nostaa ja lainamäärä ei kasvaisi, sopeuttaminen merkitsee 8-10 % henkilöstövähennyksiä.

Lisätietoja:
johtoryhmän puheenjohtaja Reijo Oksanen, p. 040 531 3787
selvittäjä Seppo Huldén, p. 029 553 0487
selvittäjä Rolf Paqvalin, p. 045 209 2199

Salpausselän kuntajakoselvityksessä ovat mukana Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kärkölä, Lahti ja Nastola. Kuntajakoselvittäjien esitys valmistuu elokuussa 2014. Kuntien valtuustot päättävät syyskuussa 2014, syntyykö uusi kunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs