Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » UTVÄRDERINGEN AV UTBILDNING DISKUTERAS I ÅBO - Nationella centret för utbildningsutvärdering håller omfattande samråd

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

UTVÄRDERINGEN AV UTBILDNING DISKUTERAS I ÅBO - Nationella centret för utbildningsutvärdering håller omfattande samråd

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.06.2015 kl. 12:21
Utgivare: Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) ordnar ett samråd för sina intressentgrupper den 11 juni 2015 i Åbo i samarbete med regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland. Samrådet ingår i den serie av regionala samråd som utvärderingscentret ordnar för att höra intressentgruppernas åsikter om hur utbildningen i framtiden borde utvärderas och utvärderingsinformationen utnyttjas. Samtidigt vill centret sprida information om sin verksamhet.

- Nu finns det möjlighet att påverka utvärderingsplanen för följande fyraårsperiod – både vad som utvärderas och hur utvärderingarna genomförs. Vi ser med spänning fram emot en diskussion om hur utvärderingsinformationen kan utnyttjas och är öppna för deltagarnas utvecklingsidéer, säger Harri Peltoniemi, chef för Nationella centret för utbildningsutvärdering.

NCU:s utvärderingsråd kommer hösten 2015 att lägga fram ett förslag till Utvärderingsplan för utbildningen, som ska godkännas av undervisnings- och kulturministeriet. Utvärderingsplanen gäller fyraårsperioden 2016–2019.

Utvärderingscentret genomför för närvarande till exempel utvärderingar av inlärningsresultaten i den grundläggande utbildningen och yrkesutbildningen, auditeringar av högskolornas kvalitetssystem och olika temautvärderingar. Utöver det deltar vi också aktivt i internationell utvärderingsverksamhet. På centrets kontor i Helsingfors och Jyväskylä arbetar sammanlagt cirka 40 personer.

Inbjudan till samråd har skickats bland annat till representanter för kommunernas undervisningsväsen, utbildningsanordnare, högskolor, landskapsförbund, ELY-centralerna, arbetsgivare, studerande, intresseorganisationer och massmedia. Samråden ordnas tillsammans med regionförvaltningsverken och är öppna för alla som är intresserade.

INFORMATION OM SAMRÅDET I ÅBO

11.6.2015 kl. 11.00 Presskonferens för lokala medier (Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland, Självständighetsplan 2, 20801 Åbo)

  • NCU:s enhetschef Päivi Kamppi, bildningsdirektör Heidi Backman, medlem i NCU:s utvärderingsråd, och andra representanter från NCU är på plats
  • Servering

11.6.2015 kl. 12.00–16.00 Samråd/seminarium (Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland, Självständighetsplan 2, 20801 Åbo)

Närmare information om programmet finns på utvärderingscentrets webbplats www.karvi.fi

 

Tilläggsuppgifter:

Enhetschef Päivi Kamppi

Nationella centret för utbildningsutvärdering

+ 358 29533 5512

paivi.kamppi@karvi.fi

 

Direktör Marianne West Ståhl

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland

+358 295 018 623

marianne.west-stahl@avi.fi

 

Bildningsdirektör Heidi Backman, medlem i utvärderingsrådet

Grankulla stad

+358 50 5668800

heidi.backman@kauniainen.fi

 

Projektsekreterare Eveliina Heinäluoma

Nationella centret för utbildningsutvärdering

+358 29533 5543

eveliina.heinaluoma@karvi.fi

(Intervjubegäran till utvärderingscentrets anställda och medlemmarna i utvärderingsrådet)

Nationella centret för utbildningsutvärdering är ett fristående ämbetsverk som svarar för nationell utvärdering av utbildningen. Utvärderingscentrets verksamhet omfattar hela utbildningssystemet, allt från småbarnsfostran till högskoleutbildning.

Utvärderingscentret inledde sin verksamhet den 1 maj 2014. Centret bildades genom en sammanslagning av utvärderingsverksamheten vid Rådet för utvärdering av högskolorna, Rådet för utbildningsutvärdering och Utbildningsstyrelsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs