Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Työryhmä selvittämään metropolihallinnon vaalien järjestämistapaa

Valtiovarainministeriö

Työryhmä selvittämään metropolihallinnon vaalien järjestämistapaa

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2014 klo 09:44
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko asetti perjantaina 26. syyskuuta parlamentaarisen työryhmän selvittämään metropolihallinnon vaalien järjestämistapaa. Työryhmä koostuu eduskuntapuolueiden puoluesihteereistä.

Työryhmän tehtävänä on selvittää vaihtoehdot perustettavan metropolivaltuuston vaalien järjestämistavaksi joko siten, että metropolialue muodostaisi yhden vaalipiirin tai siten, että metropolialue jaettaisiin useampaan vaalipiiriin. Lisäksi työryhmän tulee laatia ehdotus metropolivaltuuston koosta ja siitä, kuinka alueellinen ja puoluepoliittinen edustavuus toteutuvat valtuustossa.

Selvitystyö pohjautuu metropolihallintoa koskevaa lainsäädäntöä valmistelevan työryhmän työhön sekä hallituksen budjettiriihessä tekemiin linjauksiin. 

Vaalien järjestämistapaa selvittävän työryhmän toimikausi päättyy 10. lokakuuta.

Asettamispäätös 
Metropolipolitiikka valtiovarainministeriön sivuilla

Lisätietoja

erityisavustaja Antti Häkkänen, puh. 02955 30228 
ylijohtaja Päivi Laajala, puh. 02955 30026

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs