Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tuusulan uudistetuilla nettisivuilla satsataan esteettömyyteen

Tuusulan kunta

Tuusulan uudistetuilla nettisivuilla satsataan esteettömyyteen

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 09:55
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulan uudistettu verkkosivusto on rakennettu mahdollisimman esteettömäksi eri käyttäjäryhmille. Vammaisneuvosto oli vahvasti mukana verkkosivuston uudistamisessa ja antoi arvokasta palautetta. Saavutettava verkkosivusto mahdollistaa kaikkien kuntalaisten tasa-arvoisen osallistumisen kunnan toimintaan ja palveluihin.

Tavoitteena on, että eri tavoin liikkumis- ja toimimisesteiset henkilöt, mukaan lukien sokeat ja heikkonäköiset, kuurot ja kuulovammaiset, ikääntyneet sekä ulkomaalaistaustaiset voisivat mahdollisimman hyvin käyttää uusia verkkosivuja esteettömästi.

– Esteettömyyden rakentaminen on varsin haastavaa, koska erilaisia kohderyhmiä on paljon ja he vierailevat verkkosivustolla erilaisilla ohjelma- ja laiteyhdistelmillä. Joillekin esteettömät ratkaisut liittyvät verkkosivustolla käytettyyn kieleen, toisille taas verkkosivustolla valittuihin teknisiin ratkaisuihin, Tuusulan viestintäpäällikkö Riikka Uusikulku kertoo projektin aikana kertyneistä kokemuksista.

– Tärkeää on, että esteettömiä ratkaisuja pyritään tekemään ja esteettömyys otetaan vakavasti. Esteettömyydessä voi kilvoitella yhä paremmaksi, Uusikulku sanoo. – Otamme mielellään vastaan palautetta verkkosivuston esteettömyydestä, Uusikulku vinkkaa. Myös Tuusulan edellisissä verkkopalveluissa oli erilaisia esteettömiä ratkaisuja.

EU:ssa valmistellaan lainsäädäntöä julkisen sektorin verkkosivustojen saavutettavuusvaatimuksista. Lainsäädännöllä halutaan varmistaa viestinnän ja palvelujen saavutettavuus kaikille käyttäjille. Myös uudessa kuntalaissa korostetaan, että kunnan tulee viestiä saavutettavasti.

Vammaisneuvosto vahvasti mukana verkkosivuston rakentamisessa

Tuusulan vammaisneuvosto oli aktiivisesti mukana suunnittelemassa esteettömiä ratkaisuja. Vammaisneuvoston kanssa pidettiin kaksi työpajaa, joissa vammaisneuvoston jäsenillä oli mahdollisuus vaikuttaa tulevaan verkkosivustoon ja antaa siitä palautetta suunnittelun edetessä. Vammaisneuvosto oli myös mukana testaamassa sivustoa ennen käyttöönottoa.

Kiinteistöjen esteettömyystiedot esille nettisivuille

Nettisivuston uudistamisen yhteydessä huomattiin, että verkkosivustolta tulisi löytyä toimipisteiden esteettömyystietoja. Kunnalla on runsaasti erilaisia kiinteistöjä, joissa käy erilaisia apuvälineitä käyttäviä ryhmiä. – Apuvälineitä käyttäville on tärkeä tieto, missä on liikkumisesteisen autopaikka tai millainen sisäänkäynti rakennukseen on tai mistä löytyvät esteettömät wc-tilat, Uusikulku kertoo. Ensimmäiset kiinteistöjen esteettömyyskartoitukset on tehty ja toimipisteiden esteettömyystiedot löytyvät nettisivuilta. Toimipisteiden esteettömyyskartoituksia jatketaan syksyn ja talven aikana.

Tuusulan verkkosivustolla haluttiin ottaa esteettömyys tavoitteeksi heti projektin alkuvaiheessa, jotta saavutettavuutta edistävät tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet saatiin mukaan suunnittelu- ja toteutusprosessiin alusta alkaen. Päivittäjät saivat myös saavutettavuuskoulutusta ja osallistuivat selkokielikoulutukseen. Seuraavaksi on tulossa koulutusta esteettömästä kuunteluympäristöstä.

Esteettömyyttä suunniteltiin yhteistyössä esteettömiin ratkaisuihin erikoistuneen Avaavan kanssa. Verkkosivuston toteutti Tuusulan kunnan pitkäaikainen yhteistyökumppani Netland.

 

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Riikka Uusikulku, p. 040 314 2004, riikka.uusikulku(at)tuusula.fi

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs