Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun kaupunki vahvasti mukana Barcelonan Smart City World -messuilla

Turun kaupunki

Turun kaupunki vahvasti mukana Barcelonan Smart City World -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 13:27
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki osallistuu Barcelonan Smart City World -messuille ja kongressiin yhteisellä osastolla Helsingin, Vantaan, Espoon, Tampereen ja Oulun sekä Tekesin ja Finpron kanssa. Maailman suurimmat älykaupunkien messut järjestetään Barcelonassa 17.-19.11.

Suomen osastolle osallistuu myös 12 suomalaisyritystä, joista puolet on tehnyt yhteistyötä Turun kaupungin kanssa esimerkiksi älykkääseen led-valaistukseen ja valaistuksen liikkeentunnistukseen liittyen. Mukana ovat muiden muassa turkulainen iQ Payments Oy, salolainen Dimenteq Oy ja oululainen Valopää.

- Kaupunkien aktiivisuus ratkaisujen käyttöönotossa on yrityksille tärkeää, jotta ne pystyvät kehittämään menestystuotteita ja saavat referenssejä kansainvälistymiseensä, sanoo messuille Turun edustajana lähtevä elinkeinoasiamies Aino Ukkola Turun Seudun Kehittämiskeskuksesta.

iQ Payments esittelee Barcelonassa Turun joukkoliikenne Fölille toteutettua bussimatkustamisen mobiilimaksujärjestelmää, joka on edelläkävijä koko maailmassa. Fölin mobiililippu palkittiin 12.11. Slush-tapahtumassa Helsingissä parhaana mobiilimaksamisen sovelluksena. iQ Payments esittelee järjestelmää Suomen lisäksi myös Microsoftin osastolla.

- On tärkeää, että Turku vie eteenpäin digitalisaatiotakokonaisuutena ja pisimmällä siinäTurku on joukkoliikenteen osalta Suomessa. Yhteistyö Turun joukkoliikenteen kanssa on sujunut loistavasti ja Turku on meille tärkeä referenssi yritystoiminnassammesekä Suomessa että kansainvälisesti, sanoo iQPayments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen.

Mukana Suomen osastolla on myös oululainen Valopää-yritys, joka on toimittanut Turulle led-ulkovalaisimia useaan kohteeseen, esimerkiksi Aurajokivarteen. Lumine Lightning Solutions puolestaan on toteuttanut Turun Hirvensaloon katuvalojärjestelmän, jossa liikkeentunnistus ohjaa 16 valaisinta.  Järjestelmän tarkoituksena on vähentää katuvalojen turhaa sähkönkulutusta ja valaisimien kuormitusta

Smart City Finland -teemalla ja yhteisosallistumisella halutaan Barcelonassa tuoda suomalaista yrittäjyyttä ja kaupunkien roolia innovatiivisten ratkaisujen mahdollistajana ja yhteistyön kehittäjinä.

Smart City World -messut on maailman suurin kaupunkien älykästä tekniikkaa ja sovelluksia esittelevä tapahtuma. Messuille osallistui viime vuonna liki 11 000 kävijää, 380 puhujaa, 275 näytteilleasettajaa 440 kaupungista ja 92 maasta.

Lisätiedot:

Aino Ukkola, elinkeinoasiamies, Turun Seudun Kehittämiskeskus, aino.ukkola(a)turku.fi, puh. 044 907 5200
Tuomo Parjanen, toimitusjohtaja, iQPayments Oy, tuomo.parjanen(a)iq-payments.com, p. 0500 529 295

http://www.smartcityexpo.com/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs