Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Turun kampus- ja tiedepuisto on kaupungin kärkihanke

Turun kaupunki

Turun kampus- ja tiedepuisto on kaupungin kärkihanke

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 14:47
Julkaisija: Turun kaupunki

Vuonna 2016 Turun kaupunki käynnistää neljä mittavaa kaupunkistrategiasta johdettua kärkihanketta. Turun kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen kärkihankkeista ensimmäisenä Kampus- ja tiedepuiston. Muut kärkihankkeet ovat keskustan kehittäminen, palveluohjauksen uudistaminen sekä kaupungin palvelujen digitalisointi.

Turun Yliopiston, Åbo Akademin ja lähitulevaisuudessa myös Turun Ammattikorkeakoulun kaikki keskeiset opetuskampukset sijaitsevat poikkeuksellisen tiiviillä alueella ja kiinteästi kaupungin ytimen tuntumassa. Samalla alueella sijaitsee myös Turun tiedepuisto kaupungin merkittävimpänä toimistorakennusten keskittymänä sekä Yliopistollisen keskussairaalan toiminnot.

Kärkihankkeeksi Turun kampus ja tiedepuisto on nostettu siksi, että kokonaisvaltaisen kaupunkikehityksen hyväksi tarvitaan poikkeuksellisen monialaista strategista johtamista ja koordinointia. Erityisesti tarkoituksena on kytkeä yhteen fyysisen ja toiminnallisen ympäristön kehittäminen. Hankkeeseen on tärkeä kytkeä monipuolisesti myös korkeakoulu- ja yritysmaailma.

Kampus- ja tiedepuisto-hankeen tavoitteena on korkeatasoinen alueen maankäytön, asumisen, rakentamisen ja liikenteen suunnittelu sekä toteutus. Keskeinen elementti on alueen logistinen saavutettavuus – erityisesti tunnin juna -hanke, jolla kampus- ja tiedepuistoalue kytkeytyy vahvasti pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueeseen. Kokonaisuudella vahvistetaan samanaikaisesti vetovoimaista kaupungin kasvua ja kaupunkiympäristöä sekä älykästä kaupungin palvelukanavien kehittämistä.

Haussa mallisuorituksia ja ketteryyttä

Kaikilta osin hankkeessa haetaan yhdessä tekemisen ja kumppanuuden mallisuorituksia. Korostettavina ominaisuuksina pidetään kokeilumyönteisyyttä sekä ketteryyttä. Kärkihanke tuleekin pitää kooltaan hallittavana eikä siitä saa kasvattaa yksityiskohtiin ulottuvaa pakettia, joka tukahduttaa ketteryyden. Myös tavoitteet konkretisoidaan yhdessä toimijoiden ja osallisten kanssa.

Kärkihankkeen menestymistä tulevat osoittamaan alueelle kohdistuvat investoinnit, hankkeen avulla kehittyvä liiketoiminta ja syntyvät työpaikat sekä alue-brändin kansallinen ja kansainvälinen tunnistettavuus. Kärkihankkeen hankejohtajana toimii kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja hankkeesta vastaa Turun kaupungin Kaupunkikehitysryhmä.

Turun kaupunginhallitus käsittelee kampus- ja tiedepuisto –kärkihanketta kokouksessaan maanantaina 25.4.2016. Turun kaikista kärkihankkeista kerrotaan medialle tarkemmin kevään aikana.

Lisätiedot:

Kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman, p. 040 1631 561, pekka.sundman@turku.fi
Kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, p. 050 5589 264, timo.hintsanen@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs