Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tekninen lautakunta käsittelee pysäköintipolitiikkaa

Lahden kaupunki

Tekninen lautakunta käsittelee pysäköintipolitiikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 15:13
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden pysäköintipolitiikka on laadittu ensimmäistä kertaa. Tavoitteena oli koota aiemmat päätökset sekä tehdä uusia linjauksia. Yksityiskohtaiset päätökset esimerkiksi pysäköintimaksujen suuruudesta tai maksullisten alueiden rajauksista tehdään erikseen noudattaen nyt hyväksyttäviä periaatteita. Tekninen lautakunta käsittelee pysäköintipolitiikkaa kokouksessaan 9.12. Raportin hyväksymisestä päättää kaupunginhallitus.

Pysäköintipolitiikka keskittyy keskusta-alueelle, missä suurimmat haasteetkin ovat. Ydinkeskustassa on tärkeää, että nopeaan lyhytaikaiseen asiointiin löytyy helposti pysäköintipaikka kadun varrelta. Pidempiaikainen pysäköinti tapahtuu parkkitaloissa. Keskustassa tavoitteena on myös paikkojen suuri käyttöaste ja yhteiskäyttöisyys. Kun yhdessä parkkiruudussa on eri vuorokauden aikoina eri käyttäjän auto, tarvitaan paikkoja vähemmän.

Pysäköintipolitiikkaraportissa käsitellään myös uusien pysäköintitalojen tarvetta, asemakaavoissa määrättävien paikkojen määriä sekä muun muassa asukaspysäköintitunnuksen ehtoja.

Möysän vanhalla paloasemalla käynnistetään korttelisuunnittelukilpailu

Tekninen lautakunta päättää Möysän vanhan paloaseman korttelisuunnittelukilpailun aloittamisesta. Kaupunki vuokraa alueelle muodostettavat tontit kilpailun voittajalle rakennettavaksi. Kilpailuun osallistuvat sitoutuvat voittaessaan kilpailun toteuttamaan suunnitelmiensa mukaisen hankkeen. Kilpailussa pyydetään myös tarjous alueen suojeltavien rakennusten ostohinnasta.

Alueelle laaditaan voittaneen kilpailuehdotuksen pohjalta asemakaavan muutosehdotus yhteistyössä voittajan kanssa. Kilpailualue sijoittuu Ahtialantien ja Möysän uimarannan väliselle alueelle. Suunnitelmien valinnassa painotetaan eniten arkkitehtuuria, toimivuutta ja energiatehokkuutta.

Tutustu esityslistaan:
Tekninen lautakunta 9.12.2014

Lisätietoja:
projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, p. 044 416 3503 (pysäköintipolitiikka)
maankäytön johtaja Veli-Pekka Toivonen, p. 050 638 90 (korttelisuunnittelukilpailu) 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs