Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Tavoitteena asiakkaalle ilmainen kuituliittymä

Tavoitteena asiakkaalle ilmainen kuituliittymä

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 16:13
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Suomen useissa kunnissa ja kaupungeissa asukkailla ei ole mahdollisuutta toimivaan ja kohtuuhintaiseen nettiyhteyteen. Osana Laajakaista kaikille 2015 –projektia useita valokuituhankkeita on käynnissä ympäri Suomen. Kunnat toimivat yleisimmin hankkeiden rahoittajina tai takaajina. Kiristyvässä taloustilanteessa kuntien pitää minimoida omaa riskinhallintaansa.

Pirkanmaalla ongelmaan on ryhdytty etsimään ratkaisua. Yhtenä vaihtoehtona on elinkaarimallin mukainen kokonaispalvelu. Elinkaarimallissa tilaaja tilaa Next Generation Network-verkon (NGN) avaimet käteen pakettina.

– NGN uuden sukupolven supernopea laajakaistaverkko. Elinkaarimallissa tilaajana toimii esimerkiksi kunta, kuntien omistama yhtiö tai erilainen ryhmä kuntia. Tuottajan ominaisuudessa voi olla projektiyhtiö, operaattori, energiayhtiö tai kunnan verkkoyhtiö. Tuottaja perii tilaajalta vuokraa ja vuokran suuruus määräytyisi valmistuneen verkon mukaan. Näin tilaaja välttyy isoilta investoinneilta ja minimoi riskit, kertoo hankkeen päällikkö Kaj Söderman.

Elinkaarimallin kokonaispalvelu pitäisi sisällään verkon suunnittelun, rakentamisen, ylläpidon ja verkossa tarjottavien palveluiden välittämisen. Verkon omistus projektin ajan tuottajalla ja vuokra-ajan jälkeen se voi siirtyä tilaajalle.

Lisätietoja ja taustamateriaaleja asiasta:

Kaj Söderman, puh. 0400 212 333, kaj@smartboys.fi 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs