Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Talviurheilutapahtumien järjestäminen keskitetään uuteen yhtiöön

Lahden kaupunki

Talviurheilutapahtumien järjestäminen keskitetään uuteen yhtiöön

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2014 klo 14:50
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki keskittää talviurheilutapahtumien järjestämisen uuteen yhtiöön. Tavoitteena on kaupungin ja koko Lahden seudun vetovoiman ja kilpailukyvyn kehittäminen sekä matkailutulon lisääminen.

Lahden kaupunki, Suomen Hiihtoliitto ja Lahden Hiihtoseura ovat aiemmin allekirjoittaneet sopimuksen osapuolten velvoitteista sekä kustannusten ja tuoton jaosta koskien vuonna 2017 järjestettäviä hiihdon MM-kisoja. Sopimuksessa mainittujen kilpailujen järjestämiseen liittyvät toiminnot siirretään uuteen yhtiöön. Uudesta yhtiöstä tulee Lahti Region Oy:n tytäryhtiö, jonka avulla varmistetaan tapahtumatoiminnan jatkuvuus, ammattimainen johtaminen ja taloudellinen hyöty.

– Yritysjärjestely ei tarkoita uusia velvoitteita tai oikeuksia kaupungille, vaan kaupunki siirtää osan talviurheilutapahtumiin liittyvistä sopimuksista uuden yhtiön hoidettavaksi, sanoo kaupunginlakimies Pekka Virkkunen.

Uusi yhtiö vastaa Lahdessa vuosina 2015-2016 järjestettävistä kansainvälisistä talviurheilutapahtumista. Yhtiön tehtäviin kuuluu myös Salpausselän kisojen markkinointi, viestintä, tapahtumatuotanto ja oheispalvelut. Samalla yhtiö valmistautuu pohjoismaisten lajien MM-2017-kisojen järjestämiseen.

– Haluamme kehittää lahtelaisia urheilutapahtumia kokonaisvaltaisesti, myös matkailun näkökulmasta. Toiminnan ammattimaisempi johtaminen mahdollistaa kaupunkiin ja seudulle jäävän tapahtuma- ja matkailutulon maksimoinnin, toteaa vuoden 2017 MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

– Lahti Regionin toiminta ei muutu omistajakuntien näkökulmasta, sillä Lahden kaupunki sitoutuu suurimman osakkeenomistajan roolissa pääomittamaan ja resursoimaan toimintaa, kertoo Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

 

Lisätietoja:

Jyrki Myllyvirta
kaupunginjohtaja
050 63895

Pekka Virkkunen
kaupunginlakimies
044 416 3072

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs