Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunta pohjusti käytännön uudistukset

Lahden kaupunki

Talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunta pohjusti käytännön uudistukset

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2015 klo 10:08
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunnan loppuraportti kokoaa yhteen talouden tasapainottamisen toimenpiteet sekä toimintauudistuksen.

Talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunnan tehtävänä on ollut laatia esitys kaupungin talouden kehyksestä ja yhteenveto talouden tasapainottamisesta sekä tehdä selvitys kaupungin toimintaorganisaation uudistamisesta.

Käytännönläheinen ote talouteen

Toimikunta on käsitellyt useita talouden tasapainottamiseen liittyviä konkreettisia asioita, jotka on kuvattu vuoden 2014 talouden tasapainottamisohjelmassa sekä vuosien 2015–2017 talousohjelmassa.

Viimeisimmän talousarvioennusteen perusteella voidaan todeta, että tasapainotusohjelma on onnistunut.  Ennakkotietojen mukaan vuoden 2014 tilinpäätöksen tuloksesta muodostuu positiivinen.

Rakenteellisiin uudistuksiin liittyvistä toimenpiteistä osa ei ole vielä edennyt käytäntöön, joten työ jatkuu toimikunnan kauden päättyessä.

– Talousohjelma antaa hyvän pohjan työstää toimintatapojen muutoksia ja rakenteellisia uudistuksia, toteaa toimikunnan puheenjohtaja Ilkka Viljanen.

Toimikunnassa olivat edustajina kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat, joten raportilla on Viljasen mielestä myös vahva poliittinen tuki ajatellen jatkotyöskentelyä.

Perusta toiminnan uudistamiseen

Kaupungin johto- ja hallintosääntöuudistus saatiin valmiiksi vuoden 2014 aikana. Suurin ero entiseen verrattuna on se, että hallintosääntöön on koottu koko kaupungin organisaatiota koskevat yhteiset asiat. Säännössä määritellään muun muassa luottamuselinorganisaatio, henkilöstöorganisaation perusrakenne sekä yhteisten talous- ja henkilöstöasioiden toimivalta.

Johtosääntöuudistuksen yhteydessä talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunta tarkasteli myös kaupungin esimiestasoja. Toimikunta suosittelee, että esimiestasojen määrää seurataan myös jatkossa. Huomiota tulisi kiinnittää erityisesti hyvän esimiestyön mahdollistavaan mitoitukseen. Lisäksi toimikunta esittää, että koko organisaation mitoituksessa huomioidaan kaupungin taloudellinen kantokyky ja toimintaympäristön muutokset.

Toimikunnan työskentely

Kaupunginhallitus asetti toimikunnan maaliskuussa 2013.  Toimikunta on kokoontunut vuoden 2013 aikana 21 kertaa, vuoden 2014 aikana 20 kertaa ja 2015 yhden kerran. Talousasioita käsittelevä väliraportti käsiteltiin kaupunginhallituksessa syyskuussa 2013 ja toimintaorganisaatiota käsittelevä väliraportti helmikuussa 2014.

– Avoin ja eteenpäin suuntautuva poliittinen keskustelu on ollut erittäin toimivaa, kuvailee puheenjohtaja Ilkka Viljanen.

Väliraportit ovat luettavissa kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Ilkka Viljanen, talous- ja toimintaorganisaatiotoimikunnan puheenjohtaja, 050 63781
Jyrki Myllyvirta, kaupunginjohtaja, 050 638 95

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs