Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Syyskokous hyväksyi RES 2020 -strategian

Reserviläisliitto tiedottaa

Syyskokous hyväksyi RES 2020 -strategian

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2015 klo 16:22
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Porissa hetki sitten päättyneessä syyskokouksessa hyväksyttiin Reserviläisliiton strategia vuosille 2016 – 2020 sekä liiton toimintasuunnitelma ja budjetti tulevalle vuodelle. 

RES 2020 -strategiaa on työstetty liitossa jo pari vuotta. Asiakirja pohjautuu keväällä 2013 tehtyyn jäsenkyselyyn ja sen työstämisessä ovat olleet mukana myös reserviläispiirien ja -yhdistysten edustajat. Strategia määrittää Reserviläisliiton kehittämisen suuntaviivat vuosille 2016 – 2020.

Reserviläisliiton tärkeimmiksi tavoitteiksi on uudessa strategiassa nostettu liiton tahto olla Suomen merkittävin maanpuolustusjärjestö. Tavoitteena on myös liiton tunnettuuden sekä jäsenmäärän merkittävä kasvu. 

Liittohallitukseen muutoksia

Reserviläisliiton syyskokouksessa täydennettiin myös 28-jäsenistä liittohallitusta, johon tulivat valituksi seuraavat, maakunnallisia reserviläispiirejä edustavat henkilöt:

Etelä-Karjala: Grönlund Jonas
Helsinki: Parkkonen Juha, Soininen Timo
Keski-Pohjanmaa: Hauta-aho Rauno
Keski-Suomi: Hyppönen Jouko
Lappi: Vaarala Jari
Pirkanmaa: Moijanen Juha
Pohjois-Pohjanmaa: Ei nimetty
Päijät-Häme: Tapiomaa Arto
Suur-Savo: Mikkonen Raimo
Varsinais-Suomi: Nenonen Minna, Saarikallio Simo

Lisäksi hallitukseen nimettiin liiton naisjäsenistön edustajiksi Tuula Gåpå Etelä-Hämeestä, Terhi Hakola Pirkanmaalta ja Taru Rantanen Kymenlaaksosta. Pohjois-Pohjanmaan edustajaa ei voitu valita, koska Pohjois-Pohjanmaan piiri ei ollut tehnyt henkilöstä esitystä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Hänen tuekseen liittohallitus nimeää keskuudestaan 1 – 3 varapuheenjohtajaa järjestäytymiskokouksessaan, joka pidetään 23.1.2016 Vantaalla.

Porin lyseolla kokoontunut syyskokous sai myös tiedonannon liittohallituksen kaavailemasta sääntömuutoksesta, jonka hyväksymisen myötä liiton hallintojärjestelmä kevenisi merkittävästi. Asia tulee päätettäväksi liiton sääntömääräisessä vuosikokouksessa, joka kokoontuu 16.4.2016 Seinäjoella.

Lisätietoja:
Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 344 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 59, miehistöä 28 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista yli 40 prosenttia on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs