Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Syvälahden monitoimitalon rakentaminen etenee

Turun kaupunki

Syvälahden monitoimitalon rakentaminen etenee

Kutsu.
Julkaistu: 20.04.2016 klo 16:22
Julkaisija: Turun kaupunki

Syvälahden monitoimitalon rakentaminen on aloitettu Turun Hirvensalossa tontin perustus- ja pohjatöillä. Talo tulee sisältämään tilat noin 800 peruskouluikäiselle koululaiselle, 140 päiväkotilapselle, kirjastolle, nuorisolle, kouluterveydenhoidolle ja neuvolatoiminnalle. Monitoimitalo valmistuu kesällä 2018. Taloa esiteltiin median edustajille 20.4.2016.

Katso uudet kuvat! Painokelpoiset havainnekuvat löytyvät tämän viestin liitteenä. Myös mediatilaisuuden esitysmateriaali on liitteenä.

Tontilla näkyvien töiden taustalla tapahtuu koko ajan muutakin. Allianssimaiseen tapaan valmistellaan yhteisvoimin kaikkia niitä rakentamiseen liittyviä ratkaisuja isommista pienimpiin, joita valmis talo aikanaan tarvitsee.

– Syvälahden monitoimitalon tekemisessä on otettu käyttöön niin kaupungille kuin monelle rakennusyrityksellekin uusia toteutusmalleja. Usko ja luottamus kumppaneihin ovat lisänneet innovatiivisuutta, toteaa tulevan koulun rehtori Jarmo Salo

Uudenlaiset tilat ohjaavat toisenlaiseen, yhteisölliseen tapaan toimia. Monitoimitalossa toimiminen edellyttää kaikilta sen käyttäjiltä erilaista lähestymistapaa työntekoon.

– Toimintakulttuurin luominen ei tapahdu hetkessä. Siksi olisikin tärkeää, että myös rekrytointiin päästään käsiksi mahdollisimman varhain, Salo sanoo.

Syvälahden monitoimitalosta rakennetaan turvallinen ja terveellinen, kaikenikäisten tulevaisuuden oppimis- ja kasvatusympäristö, jonka sisätilat ovat monikäyttöiset, muunneltavat ja yhteiskäyttöön soveltuvat. Pihasta suunnitellaan paikkaa, jossa viihdytään myös työpäivien ulkopuolella.

Rakentamisaikataulu

  • 2016 perustus- ja runkotyöt
  • 2017 sisätyövaihe
  • alkuvuosi 2018 viimeistelytyöt
  • luovutus käyttöön tämänhetkisen arvion mukaan kesällä 2018

Rakentamista ja töiden etenemistä voi seurata Syvälahden monitoimitalon blogista ja sieltä löytyvistä viikkotiedotteista / https://blog.edu.turku.fi/syvalahtiprojekti/.

 

Lisätietoja:
Tuomas Koskiniemi, vs. tilajohtaja
040 355 6296
tuomas.koskiniemi@turku.fi

Syvälahden monitoimitalon urakka toteutetaan allianssimallilla, jonka päätoteuttaja on NCC Rakennus Oy:n ja Caverion Suomi Oy:n hanketta varten perustama ryhmittymä Visible. Monitoimitalon on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy. Talo tulee sisältämään tilat noin 800 peruskouluikäiselle koululaiselle, 140 päiväkotilapselle, kirjastolle, nuorisolle, kouluterveydenhoidolle ja neuvolatoiminnalle. Monitoimitalo valmistuu kesällä 2018.

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs