Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Suomen parhaat nuoret yrittäjät palkittiin Uskalla Yrittää -finaalissa – Seinäjoelle kaksoisvoitto!

Nuori Yrittäjyys ry

Suomen parhaat nuoret yrittäjät palkittiin Uskalla Yrittää -finaalissa – Seinäjoelle kaksoisvoitto!

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 16:49
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Suomen nuorimmat yrittäjät mittelöivät Vuosi yrittäjänä -ohjelman voitosta ja EM-kisapaikasta Uskalla Yrittää -finaalissa Helsingissä 14–15.4.2015. Voiton vei turvallisuuspalveluja tarjoava Dimeno NY Seinäjoelta. Vuoden mittainen yrittäjyysohjelma on hionut nuorista rohkeita ja ennakkoluulottomia joukkuepelaajia, joita esiintyminen tai myyntityö ei enää pelota.

Nuori Yrittäjyys ry:n ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston yhteistyössä järjestämä Uskalla Yrittää -finaali kokosi Suomen yritteliäimmät 15–20-vuotiaat nuoret Helsinkiin esittelemään yrityksiään, myymään tuotteitaan ja palveluitaan ja taistelemaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman voitosta. Ohjelmaan on osallistunut tänä lukuvuonna yli 4 000 nuorta, joista 200 selvitti tiensä finaaliin.

Finaalimessut vetivät väkeä kauppakeskus Kamppiin

Kaksipäiväinen finaali alkoi messuilla kauppakeskus Kampissa, missä nuoret myivät tuotteitaan ja palveluitaan suuripäiselle yleisölle. Parhaaksi myyjäksi messuilla paljastui Dita Nyman. Parhaan myyntipuheen piti Thomas Thijssén Kristiinankaupungista Perfect Match UF:n tulitikuille. Saipojat NY Harjavallasta sai puolestaan yleisön messusuosikin tittelin käsintehdyillä saippuoillaan. Finaalissa nuoria kannustivat myös pääministeri Alexander Stubb sekä joukko liike-elämän vaikuttajia ja kansanedustajaehdokkaita. 

– Uskalla onnistua, uskalla epäonnistua, Stubb sanoi finaalin avauspuheessaan ja kiteytti samalla Nuori Yrittäjyys ry:n tavoitteen antaa nuorille rohkeutta onnistua sekä mahdollisuuden oppia virheistä. 

Palveluyritykset veivät kaksoisvoiton Seinäjoelle

Finaalin toisena päivänä liike-elämän asiantuntijoista ja johtajista koostuvalla tuomaristolla oli täysi työ valita NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman voittajat 63 finaaliyrityksen joukosta. Valinnat perustuvat finalistien eiliseen messuesiintymiseen sekä tänään pidettyihin yritysesittelyihin ja tuomariston haastatteluihin.

Toisen asteen parhaaksi NY-yritykseksi ja Suomea EM-kisoihin edustamaan valittiin Dita Nymanin, Meri Lehtosen ja Noora Latvalan Dimeno NY Koulutuskeskus Sedusta Seinäjoelta. Dimeno NY tarjoaa turvallisuuspalveluita kuten ensiapukoulutuksia ja pelastussuunnittelua.

–  Dimeno on erittäin valmis kokonaisuus ja heillä on näyttöä palvelunsa toimivuudesta, tuomarina toiminut Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä arvioi voittajayritystä. Myös muut tuomarit kehuivat Dimenoa ammattitaitoa huokuvaksi tiimiksi, joka on luonut lyhyessä ajassa kilpailukykyisen tuotteen. 

Perusasteen paras NY-yritys tulee niinikään Seinäjoelta. Seinäjoen yhteiskoulun ysiluokkalaiset Jussi Vähäpesola, Joona Mäkelä, Markus Kuitunen ja Jesse Laitala ottivat perusasteen voiton ulkoilmaelokuvatapahtumia järjestävällä Outside Movies NY:llään. 

Kaikki voittajat:

Paras toisen asteen NY-yritys: Dimeno NY, Dita Nyman, Meri Lehtonen ja Noora Latvala, Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki (Dita Nyman puh. 050 406 8604)
Paras perusasteen NY-yritys: Outside Movies NY, Jussi Vähäpesola, Joona Mäkelä, Markus Kuitunen ja Jesse Laitala, Seinäjoen yhteiskoulu (Jesse Laitala puh. 045 128 3630)
Paras tuote: Vetehinen NY, Anna Minkkinen, Stadin ammattiopisto, Helsinki (puh. 050 461 6255)
Paras palvelu: Anglomania NY, Sofia Järvinen, Iina Korhonen, Anniina Rytkönen ja An Cong, Etelä-Tapiolan lukio, Espoo (Sofia Järvinen puh. 040 765 1397)
Paras myyjä: Dita Nyman, Dimeno NY, Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki (puh. 050 406 8604)
Paras myyntipuhe: Thomas Thijssén, Perfect Match UF, Kristinestads högstadium, Kristiinankaupunki (puh. 040 732 0507)
Yleisön suosikki: Saipojat NY, Teemu Porola, Juho-Matias Viitala ja Juuso Varho, Harjavallan keskustan koulu (Teemu Porola puh. 050 338 5057)
Paras yritysesittely (toinen aste): Jämy NY, Viljami Karjula, Elia Ahola, Eemil Kamula, Atte Siira, Reisjärven kristillinen opisto (Atte Siira puh. 040 415 9937)
Paras yritysesittely (perusaste): Perfect Match UF, Thomas Thijssén, Rasmus Lillkull, André Engelholm, Christian Järvistö, Lina Ingves, Kristinestads högstadium, Kristiinankaupunki (Thomas Thijssén puh. 040 732 0507)
GEP-palkinto kansainvälisestä potentiaalista: Ruska NY, Krista Pihlava, Riikka Sillanpää, Jukka Rautaoja ja Annika Valo, Ressun lukio, Helsinki (Jukka Rautaoja puh. 050 356 2693)
Sisu-palkinto sisukkuudesta: Baussi NY, Oskari Kittilä, Antto Jutila, Tuure Malmberg ja Aulis Jantunen, Reisjärven kristillinen opisto (Oskari Kittilä puh. 050 5166 871)

Kuvia finaalista ja voittajista: http://1drv.ms/1H6RJQC

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Eemeli Alanne, tapahtumapäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry, 044 7287 837, eemeli(at)nuoriyrittajyys.fi
Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry, 040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi
www.uskallayrittaa.fi 

 

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma
Osana koulun opetusta toteutettavassa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa yläkoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Nuoret saavat oma-aloitteisesti suunnitella yrityksensä liikeidean sekä toteuttaa sen mukaista yritystoimintaa lukuvuoden ajan. NY-yritys tarjoaa nuorille oppimisympäristön, jossa nuoret oppivat työelämätaitoja, yrittäjämäistä asennetta ja taloudenhallintaa jo opiskeluaikana ja pääsevät hyödyntämään opittuja taitoja käytännössä. Tänä lukuvuonna NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut suositumpi kuin koskaan aiemmin: ohjelmassa on mukana yli 4 000 nuorta ja NY-yrityksiä on perustettu 1 500.

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) vahvistaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa ­– tekemällä oppien. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yrittäjyys- ja kuluttajakasvatuksen malleja koulujen ja oppilaitosten käyttöön. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa NY-toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs