Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Strategia etenee päätöksentekoon

Lahden kaupunki

Strategia etenee päätöksentekoon

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 15:50
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki saa huhtikuussa uuden strategian. Lahden ja Nastolan yhdistymissopimukseen perustuvaa strategiaa on valmisteltu useissa valtuuston ja hallituksen tilaisuuksissa viime kesästä alkaen. Nyt ehdotus uudeksi strategiaksi etenee kaupunginhallituksen kautta valtuuston päätettäväksi.

Strategia määrittelee Lahden tavoitteet lähitulevaisuudelle ja se on yhteisesti laadittu tahtotila kaupungin kehittämisen suunnista. Strategiassa tulevaisuus rakennetaan viiden lupauksen kautta. Lupaukset ohjaavat kaupungin toimintaa ja ne muuttavat toimintaa sovitun tahtotilan suuntaan.

Toimintalupaukset keskittyvät asukkaiden osallisuuteen ja hyvinvointiin, Lahden elinvoimaan ja ympäristöön sekä kaupungin johtamiseen ja uudistumiseen. Olemassa olevaa osaamista vahvistetaan, kun tavoitteena on varmistaa Lahden kilpailukyky ja vetovoima sekä tehdä kaupungista yhä parempi kotikaupunki asukkaille ja yrityksille.

Lupaukset muuttuvat teoiksi

Ehdotus uudeksi strategiaksi on kaupunginhallituksen käsiteltävänä 4.4. ja lopulliset linjaukset Lahden tavoitteista ja visiosta tekee kaupunginvaltuusto 11.4.2016.

Strategian pohjaksi on käyty laajaa vuorovaikutusta muun muassa asukkaiden kanssa. Luottamushenkilöt ovat olleet tavoitteiden kirkastamisessa keskeisessä roolissa ja viimeksi strategiatyötä tehtiin valtuustoseminaarissa maaliskuussa.

Strategian viisi toimintalupausta muutetaan konkreettisiksi teoiksi aina talousarvion yhteydessä. Strategian toteutumista seurataan vuosittain erilaisin mittarein, joita ovat muun muassa väestön määrän kasvu, terveyserojen tasoittuminen, joukkoliikenteen käytön lisääminen ja kasvihuonekaasupäästöjen pienentäminen.

Kaupunginhallituksen esityslista 4.4.2016

Lisätiedot
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95
strategiapäällikkö Sirkku Huisko, 050 3811 920

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs