Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » SKOL: Vuoden Nuori Konsultti on Max Levander Rambollista

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry

SKOL: Vuoden Nuori Konsultti on Max Levander Rambollista

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 16:30
Julkaisija: Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry on valinnut Vuoden Nuoren Konsultin. Palkinnon sai 29-vuotias insinööri (AMK) Max Levander Rambollista. SKOLin jäsenyritysten korkeintaan 33-vuotiaille asiantuntijoille tarkoitetun kilpailun tarkoituksena on nostaa esille nuorten osaajien panosta suunnittelu- ja konsultointialalla ja jakaa tunnustusta alan parhaille osaajille.

Muut kaksi palkittua finalistia olivat 31-vuotias DI Katariina Laine Vahaselta ja 30-vuotias DI Ulla Marttila A-Insinööreiltä.

”Nyt toista kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan 34 suunnittelualan nuorta osaajaa. Viime vuoden tavoin taso oli hyvin korkea. Semifinaaliin valittiin kahdeksan kandidaattia, kriteereinä oman urakehityksen lisäksi suunnittelu- ja konsultointialan uudistumisen edistäminen, kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan avulla”, SKOLin toimitusjohtaja Matti Mannonen kertoo.

Semifinalistit testattiin 360 asteen arvioinnilla, mikä tarkoitti kyselyä esimiehille, kollegoille, mahdollisille alaisille ja tilaajille. Testien perusteella tuomaristo valitsi kolme finalistia, jotka kutsuttiin SKOLin hallituksen haastatteluun. Hallitus valitsi lopullisen voittajan haastattelujen jälkeen.

Tietomallinnuksen tuntija

Vuoden Nuori Konsultti Max Levander vastaa Rambollissa tietomallinnusosastosta. BIM-osasto perustettiin vuoden 2014 lopussa Levanderin näkemysten ja hänen kehittämiensä uusien sisäisten toimintatapojen motivoimana. Tietomallinnuksen (Building Information Model) avulla suunnittelukohteesta luodaan todellisuutta vastaavia virtuaalimalleja, joita hyödynnetään suunnittelu- ja rakennusaikana ja yhä enemmän myös kohteen käytön ja ylläpidon aikana.

Levander on toiminut mallinnusvastaavana kaikissa viimeaikaisissa Rambollin huippuhankkeissa, kuten Helsingin keskustakirjastossa ja Uudessa lastensairaalassa.

”Max ja hänen osastonsa luo alalle uusia toimintamalleja, joilla projektien tuottavuutta on saatu ja saadaan parannettua hyvin konkreettisesti. Esimerkiksi Nya Karolinska Solna -sairaalahanke nopeutui useilla kuukausilla, kun Levanderin kehittämä työkalu lyhensi tietomallien konvertointiprosessia viikosta puoleen päivään”, kertoo Mannonen.

Max haluaa lisätä myös osapuolten välistä jatkuvaa vuorovaikutusta, joka on alalla tyypillisesti liian vähäistä. ”Rakennushankkeen onnistumisen ratkaisee lopulta se, kuinka paljon eri vaiheiden toimijat kommunikoivat keskenään. Tässä meillä on vielä parannettavaa. Kun luomme projekteihin sellaisen ilmapiirin, että tieto on yhteistä ja saatavilla kaikille osapuolille samanaikaisesti arkkitehdeista talotekniikkasuunnittelijoihin, niin pääsemme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen”, Levander uskoo.

Suunnittelualalle tarvitaan lisää nuoria

SKOlin toimitusjohtaja Matti Mannonen sekä palkitut Levander, Laine ja Marttila toivovat kaikki suunnittelu- ja konsultointialalle lisää nuoria osaajia.

”Suomen kestävä tulevaisuus on suunnittelijoiden työpöydällä. Vaikka suunnittelu- ja konsultointityö ei ole yhtä näkyvää kuin toteutus, ovat suunnittelijat hankkeen onnistumisessa avainasemassa. Toteutus tehdään laadittujen suunnitelmien pohjalta, ja lopputulos kertoo onnistumisen. On tärkeää tunnistaa myös tilaajan suuri vastuu suunnitteluhankinnoissa – asiantuntijatyötä on hankittava osaamisen ja laadun perusteella”, SKOLin toimitusjohtaja Mannonen muistuttaa. ”Myös uusille toimintamalleille ja harkituille kokeiluille tulee antaa tilaa, sillä muuten ei tapahdu riittävän nopeaa uudistumista.”

”Osaaminen on tulevaisuuden Suomen paras kilpailutekijä. Vuoden Nuori Konsultti -kilpailun yhtenä tavoitteena on tuoda esille huippuluokan asiantuntijaosaamisen merkitystä kestävälle tulevaisuudelle”, Matti Mannonen korostaa.

Palkittu finalisti Katariina Laine Vahaselta on erikoistunut sisäilma- ja kosteusteknisesti haastavien kohteiden kuntotutkimukseen ja korjaussuunnitteluun. Hänen opinnäytetyönsä on alalla kauan kaivattu kirjallisuusselvitys, jota on jo käytetty kentällä ahkerasti. Työn pohjalta julkaistiin Katariinan kirjoittama artikkeli vuoden 2015 Rakentajain kalenterissa. Katariina luennoi sekä yrityksessään että sen ulkopuolella. Hän on osallistunut valtakunnan tason ohjeiden kirjoitustyöhön, kuten RIL 255-1-2014 Rakennusfysiikka Rakennusfysikaalinen suunnittelu ja tutkimukset -julkaisun kirjoitukseen.

Väitöskirjaa Tampereen teknilliseen yliopistoon käynnistävä Ulla Marttila A-Insinööreiltä edistää betonin käyttöä suunnittelussa ja kehittää uudenlaisia, taloudellisia ratkaisuja jännitettyihin rakenteisiin. Ulla on ollut mukana SKOL Eurokoodi laskentapohjat -hankkeessa. Siinä hän vastasi jännitettyihin betonirakenteisiin liittyvien laskentaohjelmien toteutuksesta ja testauksesta. Marttila vastaa TTY:llä Rakennustekniikan opiskelijoille järjestettävän Jännitetyt betonirakenteet -kurssin opetuksesta ja on aiemmin opettanut myös TAMKissa.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Matti Mannonen, SKOL ry, puh. 040 544 7047,

matti.mannonen@teknologiateollisuus.fi

osastopäällikkö Max Levander, Ramboll Finland Oy, puh. 050 501 3875,

max.levander@ramboll.fi

asiantuntija, sisäilmatekniset asiantuntijapalvelut, Katariina Laine, puh. 044 768 8326,

katariina.laine@vahanen.com

projektipäällikkö Ulla Marttila, A-Insinöörit, puh. 0207 911 614,

ulla.marttila@ains.fi

www.skolry.fi    

Twitter @mannonen_matti ja @Konsulttinuoret

 

SKOL ry on suunnittelu- ja konsultointialan yritysten työnantajajärjestö ja samalla yksi Teknologiateollisuuden viidestä päätoimialasta. Edistämme hyvää suomalaista suunnittelua ja konsultointia, joka ratkaisee yhteiskunnan ja elinkeinoelämän merkittäviä tulevaisuuden haasteita.

SKOLin jäsenyritykset toimivat vastuullisina, puolueettomina ja riippumattomina asiantuntijoina ja suunnittelijoina teollisuuden, rakentamisen ja yhteiskunnan kehittämisessä ja investoinneissa Suomessa ja kansainvälisesti. Alan tavoitteena on parantaa suomalaisen yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kilpailukykyä ja kehittää huipputason suomalaista osaamista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs