Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Rakennuspiirustukset nyt kätevästi verkosta

Lahden kaupunki

Rakennuspiirustukset nyt kätevästi verkosta

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki avaa uuden sähköisen asiointipalvelun, jonka kautta voi hankkia lahtelaisten rakennusten rakennuspiirustuksia. Arska-nettipalvelu tarjoaa nopean yhteyden rakennusvalvonnan arkistoon kellon ajasta riippumatta. Asiointipalvelusta löytyvät sähköisessä muodossa pääpiirustukset: asema-, pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset. Asiakirjoja voi ladata Arska-palvelusta viiden euron kappalehintaan. Palvelu on tarkoitettu kaikkien kiinteistönomistajien, kiinteistönvälittäjien ja suunnittelijoiden tarpeisiin.

Rakennusasiakirjat löytyvät karttapalvelusta rakennuksen katuosoitteella, kiinteistö- tai rakennustunnuksella tai rakennuslupatunnuksella. Kaikkien rakennusten piirustuksia ei turvallisuussyistä ole saatavilla, muun muassa sairaaloiden ja koulujen piirustuksia ei löydy palvelusta. Piirustukset on kohdistettu rakennuksille kiinteistötunnuksen perusteella, jolloin kartalta valitun rakennuksen kohdalla näytetään piirustuslistalla myös muiden kiinteistöllä sijaitsevien rakennusten piirustuksia.

Valitut piirustukset maksetaan verkkopankissa, jonka jälkeen kuvat voi ladata pdf-muodossa omalle koneelle ja lähettää dokumenttien latauslinkin sähköpostiin. Ostetut rakennuspiirustukset ovat ladattavissa palvelun kautta kaksi viikkoa oston jälkeen. Piirustuksia on myös mahdollista esikatsella ennen hankintaa. Luottokortilla maksaminen ei ole toistaiseksi mahdollista.

Tutustu Arska-nettipalveluun osoitteessa https://arska.lahti.fi. Palvelu toimii parhaiten Microsoft Internet Explorer 9, Mozilla Firefox ja Google Chrome -selaimilla.

 

Lisätietoja

Nina Ihantoja
tietopalvelusihteeri
p. 050 383 6484
nina.ihantoja@lahti.fi

Raimo Luukka 
rakennustarkastaja
p.050 559 4074
raimo.luukka@lahti.fi  

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs