Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Pressinbjudan: Julfred och Ekumenisk jul i Åbo behandlas under lunchtillfälle

Turun kaupunki

Pressinbjudan: Julfred och Ekumenisk jul i Åbo behandlas under lunchtillfälle

Inbjudan.
Publicerad: 30.11.2015 kl. 15:40
Utgivare: Turun kaupunki

Bästa representant för media,

Åbo stad har glädjen och äran att bjuda dig till en jullunch som julfredsutlysaren Mika Akkanen står värd för. Jullunchen ordnas

måndagen den 7 oktober 2015 klockan 1112.30 i Julfredsrummet i Magistratens sessionssal i Brinkalahuset (Gamla Stortorget 2, Åbo).

I samband med jullunchen presenteras den ståtliga julboken Joulurauha Suomen Turusta som beställts av Åbo stad. Dessutom berättar vi om årets upplaga av evenemanget Ekumenisk jul i Åbo. I år har den ekumeniska julen flyktingsituationen som tema och rubriken för temat är ”Finns det plats i vårt härbärge?”.

Följande personer talar under evenemanget:

Fackförfattaren Tapani Kunttu behandlar julfredsutlysningen ur ett samtidshistoriskt perspektiv utgående från utlysarnas och andra aktörers erfarenheter.

Professor Timo Soikkanen blickar tillbaka på evenemanget Ekumenisk jul i Åbo och behandlar dess 20-åriga historia.

FD Tarja Tuulikki Laaksonen gör oss förtrogna med julfredens historia och belyser samtidigt på vilket sätt utlysningsplatsen är förknippad med utlysningen.

I evenemanget deltar även Åbo stads kontaktdirektör Mikko Lohikoski som även är ordförande för kommittén Ekumenisk jul i Åbo.

Mika Akkanen, som svarar för internationella ärenden och protokolltjänster vid Åbo stad, utlyser i år för tredje gången julfreden på Gamla Stortorget i Åbo.

Det finns omfattande information om julfredstraditionen och julstaden Åbo på Åbo stads webbplats på adressen www.turku.fi/jul.

Vi ber dig anmäla dig till tillfället på förhand senast den 3 december på adressen saara.malila@turku.fi.

 

Med vänliga hälsningar,

Saara Malila
Kommunikationsdirektör
Åbo stad
tfn 044 907 5710
saara.malila@turku.fi

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs