Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Pohjoismaisten ystävyyskaupunkien johto tapaa Lahdessa

Lahden kaupunki

Pohjoismaisten ystävyyskaupunkien johto tapaa Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2015 klo 15:20
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pohjoismaisten ystävyyskaupunkien johto pitää vuosittain ns. yhdysmieskokouksen, jonka yhteydessä päivitetään kuntien ajankohtaiset kuulumiset, voidaan tarkastella toimintakäytäntöjä eri näkökulmista ja keskustella yhteistyömahdollisuuksista ja erilaisista keskeisistä teemoista.

Tänä vuonna on Lahden vuoro isännöidä yhdysmieskokousta. Lahteen saapuu kaupunkien luottamus- ja virkamiesjohtoa puolisoineen kaikista Lahden pohjoismaisista ystävyyskaupungeista, Akureyrista, Randersista, Västeråsista ja Ålesundista, yht. 12 henk.

Vieraat saapuvat Lahteen 24.6. illalla ja viipyvät Lahdessa kaksi päivää. Torstai-aamuna kaupungintalolla pidettävän kokouksen erityisteemana on Avoin kaupunki. Kaupungin yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki kertoo siitä, miten asukkaita on Lahdessa viime vuosina osallistettu oman elinympäristönsä suunnitteluun.

Ohjelmaan sisältyvän kävelykierroksen yhteydessä ystävyyskaupunkien johdolle esitellään Ikäihmisten asiakasohjausyksikkö Siirin toimintaa, tori ja toriparkki, Matkakeskus sekä Ranta-Kartanon suunnitelmia. Kierros päättyy satamaan ja tutustumiseen Sibeliustaloon ja ProPuu -galleriaan. Puolisot vierailevat myös Terveyskioskissa, kaupungin kirjastossa ja Lahden Taidemuseon Aika on Lahden -näyttelyssä. Vieraille on järjestetty myös Vesijärviristeily.

Vierailun pääisäntinä toimivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt ja kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta puolisoineen.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95

Suunnittelija Ulla Heijari, 050 559 4075

 

Lahden ystävyyskaupungit (suluissa aloitusvuosi)

1. Västerås, Ruotsi (1940)

2. Akureyri, Islanti (1947)

3. Randers, Tanska (1947)

4. Ålesund, Norja (1947)

5. Zaporožje, Ukraina (1953)

6. Pécs, Unkari (1956)

7. Garmisch-Partenkirchen, Saksa (1987)

8. Suhl, Saksa (1988)

9. Kaluga, Venäjä (1994)

10. Deyang, Kiina (2000)

11. Wuxi, Kiina (2011)

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs