Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Pietarilaisesta polkuhevosesta puhutaan Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Pietarilaisesta polkuhevosesta puhutaan Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 11:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pietarilaisesta polkuhevosesta puhutaan Lahden pääkirjastossa

 

Marianna Flinckenberg-Gluschkoff  kertoo kirjastaan Pietarilainen polkuhevonen Lahden pääkirjaston auditoriossa tiistaina 22. syyskuuta klo 17.30 alkaen.  Kirja kuvaa lapsuutta kolmen kulttuurin ja kielen vaikutuspiirissä 1940- ja 1950-luvuilla niin Helsingissä kuin Lahdessakin.

Marianna Flinckenberg-Gluschkoffin isä oli suomenruotsalainen ja äiti venäläinen. Isä kaatui rintamalla vuonna 1944. Hänestä jäi muistoksi puhdetöinä tehty polkuhevonen. Sodan jälkeen Marianna asui venäjänkielisten isovanhempiensa luona äidin käydessä töissä. Hän muutti vuodeksi Lahteen tätinsä luo käymään kansakoulua ja palasi tänne myöhemmin oppikouluun Kannaksen yhteislyseoon. Kesiä vietettiin tädin huvilalla.

Marianna Flinckenberg-Gluschkoff on Helsingin yliopiston eläkkeellä oleva venäjän kielen lehtori.  Monet saattavat muistaa hänet television venäjän kielen kurssista Dobryi vetšer.  Hän on kirjoittanut kirjoja Siperian pohjoisista alueista ja sen kansoista. Uusin kirja käsittelee ikonimaalausta, jonka asiantuntija hän on. Pietarilaisen polkuhevosen laajaa lukijakuntaa ilahduttaa suunnitelma jatkaa muistelmien kirjoittamista.

 

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja siihen on vapaa pääsy.

Lisätiedot: Tuulikki Mäkinen, 044-4163240.

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs