Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Perinteiset kevään asukastilaisuudet alkavat

Lappeenrannan kaupunki

Perinteiset kevään asukastilaisuudet alkavat

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 14:02
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan perinteiset kevään asukastilaisuudet alkavat viikolla 10 Eteläisen alueen asukastilaisuudella tiistaina 3.3.2015 Myllymäen koululla.

Joutsenon asukastilaisuus pidetään ti 10.3, Keskusta ti 17.3, Lauritsala ti 24.3 ja Kaukas-Tirilä-Parkkarila to 26.3, Läntinen ti 31.3., Pohjoinen ti 9.4 ja Ylämaan tilaisuus vielä ke 15.4.2015.

Tarkemmat tiedot asukastilaisuuksista löytyvät asukastoiminnan nettisivuilta www.lappeenranta.fi / Palvelut / Asukas- ja aluetoiminta. Tilaisuudet alkavat klo 17:30 kahvitarjoilulla ja varsinainen tilaisuus pidetään klo 18-20.

Myllymäen koulun laajennuksesta ja julkisesta liikenteestä keskustelua Eteläisen alueen asukastilaisuudessa

Eteläisen alueen asukkaille avoin asukastilaisuus pidetään Myllymäen koululla tiistaina 3.3.2015 klo 18-20. Tilaisuus aloitetaan kahvilla klo 17:30.

Tilaisuuden aiheina ovat Myllymäen koulun ja päiväkodin laajennus sekä julkinen liikenne eteläisellä alueella.

Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki ja Myllymäen koulun rehtori Helena Ripatti kertovat asukkaille miten etenevät laajennussuunnitelmat ja missä aikataulussa koskien Myllymäen koulun ja päiväkodin laajennusta.

Eteläisen alueen julkisen liikenteen aikatauluja ja reittejä on alustamassa Lappeenrannan kaupungin teknisen toimen liikennesuunnittelun suunnittelupäällikkö Timo Kalevirta. Etenkin Myllymäki-Hiessilta alueen asukkailta on tullut palautetta reittien ja aikataulujen päivittämisen tarpeesta.

Eteläisen alueraadin puheenjohtaja Jari Lantta toimii tilaisuuden puheenjohtajana ja luo katsauksen eteläisen alueen asioihin alueraadin näkökulmasta.

Edellisten lisäksi asukastilaisuudessa kuullaan pari infoa. Jo kahvitarjoilun aikana Eija Europaeus, erikoisneuvoja, Etelä-Karjalan Martoista kertoo kuinka voidaan hyödyntää kodin jätteet - kompostointi- ja lajitteluneuvontaa. Tilaisuuden aluksi kaupungin asiakaspalvelun ja asiakaspalvelukeskus Winkin toiminnasta ja uudistuksista kertoo, Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman.

- Tervetuloa mukaan Eteläisen alueen asukastilaisuuteen, alueraadin puheenjohtaja Jari Lantta kutsuu alueen asukkaita mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja ennen kaikkea osallistumaan.

Asukkaat osallistuivat viime vuonna hyvin tilaisuuksiin

- Viime vuonna järjestettiin kaikkiaan 25 asukkaille avointa tilaisuutta Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan kautta. Asukkaita noihin tilaisuuksiin osallistui yli 1.000, mikä on taasen yli 100 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana summaa edellistä vuotta.

Osallistumismahdollisuuksia on ja niitä tulisi käyttää

Lappeenrannan kaupunki on kehittänyt lähidemokratiaa asukkaiden kuulemisessa ja osallistamisessa. Kaupungin strategiassa avoin vuorovaikutus kaupungin ja sen asukkaiden välillä on nostettu yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi.

Jo vuonna 2006 aloitettiin alueraatitoiminta ja avoimet asukastilaisuudet. Vuosien aikana rinnalle on kehitetty erilaisia sähköisen osallistumisen mahdollistamia toimintoja, kuten sähköiset kyselyt, sähköinen Kuntalaisaloite.fi ja Otakantaa.fi -sivusto sekä Lappeenrannan kaupungin oma sähköinen palautepalvelu. Myös asukasyhteyshenkilön palkkaaminen on yksi osallistamisen ja kuulemisen edistävä toimenpide.

Lappeenrannan kaupunki on ollut myös mukana Kuntaliiton hankkeessa Kuntalaiset Keskiöön, jonka tarkoituksena on vahvistaa kuntalaislähtöistä demokratiaa eli asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia ja kuulemista.  

- Meillä on siis paljon mahdollisuuksia vaikuttaa. Nyt on vain asukkaista kiinni, haluavatko he käyttää näitä mahdollisuuksia hyväkseen. Olen kuullut kommentteja - ”En viitsi osallistua ja tai laittaa palautetta, koska ei siitä kuitenkaan ole mitään hyötyä”. Haluan vastakommentoida; jos asukas ei ole kiinnostunut, niin kuka sitten on?

Tämä on meidän kaikkien oma lähiyhteiskunta, meidän tulisi tuntea omaa yksilönyhteiskuntavastuuta ja osallistua. Osallistumisen ei tarvitse olla suurta, osallistumiseen riittää vain paikalletulo asukastilaisuuteen tai palautteen anto. Palaute voi olla myös positiivistakin. Jos oikeasti halutaan muutosta, osallistuminen on oikea keino viedä muutosta eteenpäin, eikä vain huudella ”takavasemmalta”, Pia Haakana kertoo ajatuksistaan.

- Toistan itseäni, mutta toivon asukkaiden muistavan sen, että vaikka asia jota on tuonut esille tai antanut palautetta, ei tänään tai huomennakaan toteudu, niin asia on kuitenkin viety eteenpäin. Ja kun katsotaan tämän ja huomisen yli ylihuomiseen, voi asia jo toteutuakin. Eli optimistisuutta ja positiivisuutta, niillä saadaan aikaan paljon, vaikka talous välillä luokin haasteita kaikkeen toimintaan, Pia Haakana innostaa ja kannustaa asukkaita osallistumaan ja uskomaan siihen, että rakentavalla osallistumisella on merkitystä ja se on tärkeää toimivan ja yhteisöllisen yhteiskunnan kannalta.

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs