Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Palveleva Turku 2015 -kilpailu on käynnissä

Turun kaupunki

Palveleva Turku 2015 -kilpailu on käynnissä

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 10:22
Julkaisija: Turun kaupunki

Palveleva Turku -kilpailun äänestys Turun kaupungin parhaasta palvelu-uudistuksesta on käynnissä. Kaupunkilaiset voivat äänestää 20.8.–2.9.2015 viidestä palvelu-uudistuksesta mielestään parasta palvelua.

Kilpailun tavoitteena on kannustaa kaupungin työntekijöitä jatkuvasti parempaan palveluun ja toiminnan tehostamiseen ideoimalla uudistuksia. Lisäksi kilpailun kautta esitellään kaupunkilaisille kiinnostavia Turun kaupungin palveluita ja palvelu-uudistuksia.

Palveleva Turku -kilpailun voittaja julkistetaan syyskuussa 2015.

Lisätietoa kilpailusta ja sähköinen äänestyslomake löytyvät osoitteesta www.turku.fi/palvelevaturku. Paperilomakkeella voi äänestää Turku-pisteessä (Puolalankatu 5) ja yhteispalvelu Monitorissa Skanssin kauppakeskuksessa (Skanssinkatu 10). Äänestäminen on mahdollista myös Turun messuilla 20.8.–23.8. Turun kaupungin osastolla.

Kilpailuun osallistuvat palvelut:

1.    FÖLI – Turun seudun joukkoliikenne

Menenkin Fölillä! Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Rusko ja Lieto muodostavat Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Alueella on käytössä tasataksa; hinta on sama matkan pituudesta riippumatta. Matkustaminen on helppoa ja edullista. Matkustamista helpottavia nettipalveluita kehitetään jatkuvasti, mutta saatavilla on aina myös henkilökohtaista neuvontaa.

2.    Nuorisopalveluiden kiertävät harrastekerhot ja -työpajat

Nuorisopalveluilta on tilattavissa nuorisotaloille erilaisia harrastekerhoja ja -työpajoja, joiden pääteemat ovat kädentaidot, esittävä taide ja media. Nuoret voivat tilata maksuttomia harrastekerhoja oman talonsa ohjaajalta. Vuonna 2014 suosituimpia olivat teatteri- ja dj-työpaja.

 3.    Yhteispalvelu Monitori

Monitorin palvelut ja toimintatapa ovat asiakaslähtöisiä. Kirjastolainat, Föli-kortit, ajanvaraus poliisin sähköiseen järjestelmään ja Kelan hakemuksien jättö, kaikki saa tehtyä samassa paikassa. Myös neuvonta velka-asioissa, työn ja koulutuspaikan haussa sekä päivähoitopaikan haku onnistuvat. Yhteispalvelu on taloudellinen ja tehokas asiakaspalvelumuoto.

 4.    Palautepalvelu

Palautepalvelussa otetaan vastaan kiitoksia, moitteita ja kehittämisehdotuksia kaupungin palveluista ja toiminnasta. Palautetta voi antaa vaikka asumiseen, joukkoliikenteeseen, terveyteen, opetukseen ja kulttuuriin liittyen. Palautepalvelussa on helppo kertoa omasta asiakaspalvelukokemuksesta, onpa sitten ollut asiakkaana neuvolassa, uimahallissa tai kirjastossa.

 5.    Diabetesvastaanoton ryhmäohjaus

Turun Diabetesvastaanoton diabeteshoitajat tekevät ryhmäohjausta mm. diabeteksen omahoidosta, lisäsairauksista, jalkaongelmista ja ravitsemuksesta. Ryhmäohjaus lisää potilaan motivaatiota ja tehostaa omahoitoa sekä mahdollistaa vertaistuen. Toiminta aloitettiin keväällä 2014. Potilaat ovat olleet tyytyväisiä, joten toimintaa laajennetaan syksyllä 2015.

Lisätietoja:

  • www.turku.fi/palvelevaturku
  • Emmi Välke, suunnittelija, 040 703 6859, emmi.valke@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs