Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelut aiotaan koota yhteen

Lahden kaupunki

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelut aiotaan koota yhteen

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2015 klo 13:36
Julkaisija: Lahden kaupunki

Päijät-Hämeessä jatketaan neuvotteluja sairaanhoitopiirin alueen kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen kokoamisesta yhdelle toimijalle. Tänään kokoontunut sosiaali- ja terveyspalvelujen työvaliokunta esittää, että kunnat kokoavat kuntien ja nykyisen Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyskuntayhtymän palvelujen järjestämisvastuun hyvinvointikuntayhtymälle. Uudistusta varten ei perusteta uutta kuntayhtymää, vaan PHSOTEY:n perussopimusta muutetaan.

Kunnat edellyttävät, että yhtymän toiminta, talous ja hallinto uudistettaisiin merkittävällä tavalla siten, että tulevassa kuntayhtymässä sovittu rahoitus riittää, asukkaiden hyvinvointi kohenee ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Uudistettu kuntayhtymä vastaisi kuntien, PHSOTEY:n, Oivan ja Aavan nykyisten sote-palvelujen järjestämisestä.

Perussopimusluonnos arvioitavaksi

Kuntien edustajien poliittinen ohjausryhmä oli pyytänyt, että työvaliokunta laatii luonnoksen yhden sote-järjestäjän perussopimuksesta. Työvaliokunta esittää ohjausryhmälle, että Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyskuntayhtymän perussopimus uudistetaan 1.1.2016 alkaen ja kunnat siirtävät sosiaali- ja terveyspalvelujensa järjestämisvastuun Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle 1.1.2017 alkaen. Työvaliokunnassa oli esillä erilaisia painotuksia etenemisen yksityiskohtien suhteen. Sote-ohjausryhmä kokoontuu 18.8.2015 keskustelemaan aiheesta. Päätösvalta asiassa on kunnilla.

Maakunnalla vahvempi asema sote-uudistuksessa

Yhteisellä maakunnallisella organisoitumisella pyritään myös maakunnan vahvempaan asemaan kansallisessa sote-uudistuksessa sekä varmistamaan, että Päijät-Häme muodostaa yhden valtakunnallisen SOTE-alueen ja palvelujen saatavuus sekä työpaikat lähellä turvataan.

Uudistuksessa eteneminen ei edellytä alueen täyttä yksimielisyyttä. Esityksessä nojataan tulevaan valtakunnalliseen sote-malliin sekä soveltuen valtakunnallisesti yleistä tunnustusta saaneeseen Eksote-kuntayhtymän toimintamalliin.

Lisätietoja:
sote-työvaliokunnan puheenjohtaja Hannu Himanen, 050 552 8540
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs