Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Nuoret kertovat mielipiteensä kuntajakoselvityksestä 6.5.

Salpausselän kuntajakoselvitys

Nuoret kertovat mielipiteensä kuntajakoselvityksestä 6.5.

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 13:09
Julkaisija: Salpausselän kuntajakoselvitys

Nuoret pääsevät kertomaan, mitä mieltä he ovat mahdollisesta kuuden kunnan yhdistymisestä kuulemistilaisuudessa tiistaina 6.5.2014 klo 13 8-Salilla Lahdessa. Ohjelmassa kuullaan faktoja Salpausselän kuntajakoselvityksestä, mutta pääosassa ovat nuoret ja heidän ajatuksensa kuntien yhdistymisen eduista ja haitoista.

Nuorten kuuleminen aloitettiin huhtikuussa nuorille, etupäässä yläkouluille ja lukioille, suunnatulla kyselyllä. Yli 600 nuorta vastasi yksilökysymyksiin, joissa kartoitettiin kuntaliitoksen hyviä ja huonoja asioita. Arvioitavana olivat myös nuorten lähiympäristön asiat, kuten julkinen liikenne, turvallisuus ja harrastusmahdollisuudet. Oppitunneilla käydyn keskustelun pohjalta nuoret vastasivat ryhmittäin toiseen kyselyyn kuntaselvityksestä. Ryhmätyövastauksia tuli kyselyyn yli sata.

Nuorten kuulemistilaisuudessa 6.5. esitellään kyselyiden tuloksia. Paikalle on kutsuttu myös kuntajohtajat, jotka pääsevät mukaan ryhmätöihin nuorten kanssa.

Nuoret ovat tiiviisti mukana kuntajakoselvityksen valmistelussa. Nuorilla on edustaja demokratia-, palveluverkko- ja tulevaisuustyöryhmissä. Nuorisovaltuustojen puheenjohtajat kutsutaan mukaan selvityksen valtuustoseminaareihin.

Lisätietoja:
toimintayksikön päällikkö Petteri Peltonen, Lahden nuorisopalvelut, 050 559 4123
selvittäjä Seppo Huldén, VM, 029 553 0487

Salpausselän kuntajakoselvityksessä ovat mukana Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kärkölä, Lahti ja Nastola. Kuntajakoselvittäjien esitys valmistuu elokuussa 2014. Kuntien valtuustot päättävät syyskuussa 2014, syntyykö uusi kunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs