Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Nuoret käyttivät puheenvuoroja puistojen puolesta

Lahden kaupunki

Nuoret käyttivät puheenvuoroja puistojen puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2014 klo 08:29
Julkaisija: Lahden kaupunki

Nuoret arvioivat palveluita ja esittivät kehittämisehdotuksia niistä päättäville tahoille Launeen koululla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa perjantaina 26.9. Arvioinnin kohteena olivat kaupungin, järjestöjen ja seurakuntien nuorille tuottamat palvelut eteläisessä Lahdessa.

Puolet nuorten esittämistä puheenvuoroista liittyi puistoihin, kuten huvi-, vesi- ja nuorten puistojen perustamiseen sekä skeittipuistojen määrän ja varustuksen lisäämiseen. Nuoret kiinnittivät huomiota myös yläasteikäisten toiminnan puutteeseen Renkomäessä, nuorten toimintamahdollisuuksiin Liipolassa, nuorten huomioimiseen seurakunnan tilojen käyttäjinä ja nuorten vaikutusmahdollisuuksiin omissa palveluissaan. Yhdessä puheenvuorossa nuoret nostivat esiin päihtyneiden aiheuttamat haitat Liipolassa keskellä lasten ja nuorten kasvuympäristöjä.

Nuorten arvioita kerättiin syyskuun aikana Launeen perhepuistossa, Nuorisotalo Profiilissa, Liipolan asukastupa Toimelassa, Launeen seurakunnan tiloissa sekä Launeen ja Salinkallion kouluissa. Havainnot tiivistettiin kehittämistarpeiksi ja muotoiltiin puheenvuoroiksi keskustelutilaisuutta varten ohjatuissa pienryhmissä. Arviointiin osallistui yhteensä noin 50 nuorta.

Keskustelutilaisuuden järjesti Nuorisotutkimusverkosto yhdessä Lahden kaupungin nuorisopalveluiden ja eteläisen alueen hyvinvointiryhmän kanssa. Arvioinnin taustalla on Nuorisotutkimusverkoston tutkimushanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoyksikkö.

Lisätietoja

Toni Ovaskainen
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Nuorisotalo Profiili
p. 050 383 64 51
toni.ovaskainen@lahti.fi

Anu Gretschel
Nuorisotutkimusverkoston tutkija
p. 040 516 9189
anu.gretschel@nuorisotutkimus.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs