Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Multi-Cultissa avoimet ovet jo 20 vuotta

Lahden kaupunki

Multi-Cultissa avoimet ovet jo 20 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2015 klo 12:51
Julkaisija: Lahden kaupunki

Monikulttuurikeskus Multi-Cultin 20-vuotisjuhlakausi käynnistyy Päijänteenkadulla Lahdessa Taidelauantaina 5.9. kello 12–15 järjestettävällä Avoimet ovet jo 20 vuotta -tapahtumalla.

Tapahtumassa Multi-Cultin toimijat, ryhmänohjaajat ja yhteistyökumppanit kertovat vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Pullakahvien lomassa tarjolla on myös tietoa heti seuraavalla viikolla alkavista kerho-, harraste- ja opintoryhmistä sekä muista juhlakauden toiminnoista ja tapahtumista.

Multi-Cultin juhlakausi on sekoitus uutta ja vanhaa toimintaa. Luvassa on kieliä, kädentaitoja, vertaistukea, vaikuttamista ja avointa päivätoimintaa. Lisäksi Multi-Cultissa järjestetään elävän musiikin kahvilailtapäiviä ja varsinaiset syntymäpäiväjuhlat, jotka vietetään joulukuussa 8-salissa.

Lahden nuorisopalveluiden osana toimiva Multi-Culti on kaikille avoin kansalais- ja vapaaehtoistoiminnankeskus, jonka tavoitteena on erilaisten ihmisten yhteisen tekemisen avulla rakentaa yhdenvertaista, moninaisuutta arvostavaa Päijät-Hämettä.

Lahdessa asuvat kansainvälisyydestä kiinnostuneet suomalaiset ja International meeting point -yhdistykseen kuuluvat maahanmuuttajat haaveilivat 1990-luvulla toimitilasta, jossa kokoontua ja järjestää toimintaa. Samoihin aikoihin Hämeen lääninhallitus käynnisti projektin maahanmuuttajien osallistumisen lisäämiseksi. Yhteistyötä kohtauspaikan perustamiseksi alettiin tehdä myös viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Tämän projektin tuloksena Lahteen avattiin joulukuussa 1995 Lahden monikulttuurikeskus Multi-Culti.

Lisätietoja

Pirkko Hämäläinen
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Multi-Culti
p. 050 387 8795
pirkko.hamalainen@lahti.fi
www.nuorilahti.net/multi-culti

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs