Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mikalo Oy rakentaa vuokra-asuntoja Mikkelin asuntomessualueelle

Mikkelin kaupunki

Mikalo Oy rakentaa vuokra-asuntoja Mikkelin asuntomessualueelle

Tiedote.
Julkaistu: 08.07.2015 klo 15:01
Julkaisija: Mikkelin kaupunki

Mikkelin kaupungin tekninen lautakunta päätti 9.6. kokouksessaan varata tontin Mikalo Oy:lle Kirkonvarkauden asuntomessualueelta. Mikalo rakentaa Saimaan rannalle kaksi rivitalo-tyyppistä asuinrakennusta vuonna 2017 pidettäville asuntomessuille. Rakennuksien yhteenlaskettu asuinpinta-ala tulee olemaan noin 750 m². Vuokra-asuntoja rakennuksiin tulee yhteensä 12 kappaletta. Asuntojen koot vaihtelevat 38 m²–85 m² välillä. Lopulliset päätökset asuntomessuille rakennettavien asuntojen määrästä ja niiden koosta tehdään ennakkomarkkinoinnin tulosten perusteella. Rakennushanke tukee kaupungin tavoitetta luoda monipuolisen asumisen alue Kirkonvarkauden luonnonkauniille alueelle lähelle kaupunkia. Mikalon vahvuuksia ovat kilpailukykyiset vuokrat, asuntokannan monimuotoisuus ja laadukkuus sekä asuntojen sijainti. Mikalo on Mikkelin kaupungin 100-prosenttisesti omistama yhtiö, jonka suorassa omistuksessa on yli 3000 vuokra-asuntoa eri puolilla Mikkeliä. Yhtiön asunnoissa asuu yli 5000 asukasta eli noin 10% Mikkelin kaupungin asukkaista.

Mikalo haluaa olla toteuttamassa ja mahdollistamassa vuokra-asumista myös Saimaan rannalla – tämä lienee ainutlaatuista Mikkelin talousalueella. Rakentamisessa hyödynnetään viimeisimpiä, hyväksi todettuja ja käytännössä testattuja ratkaisuja. Rakennusratkaisuilla tuetaan kokonaisuutta niin että asuinpaikka on turvallinen ja asukkaiden välistä toimintaa tukevaa. Asuntojen ennakkomarkkinoinnilla haetaan tulevia asukkaita tyydyttäviä tilaratkaisuja, ympäristössä viihtymistä ja mahdollistetaan asukkaiden keskinäinen toiminta. Rakentamisessa käytetään koko kiinteistön elinkaariajattelua. Alueen historia otetaan huomioon ja ratkaisut ovat tasapainossa uusiutumisen kanssa. Energiaratkaisut ovat viimeisimmän teknologian mukaisia. Saimaan ranta hyödynnetään asukkaiden hyväksi ja sisustuselementeillä asunto liitetään ympäristöönsä. Vedensäästöratkaisut ja piharakentaminen otetaan erityisesti huomioon. Rakennukset sijoitetaan tontin koko aluetta edullisimmin hyödyntäviksi.  Rakentaminen tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti, mutta kuitenkin niin että mahdollisimman pitkä elinkaari huomioidaan materiaalivalinnoissa.

- Asuntomessualueen rakentamisen teemoja ovat mm. Saimaa ja kustannustehokkuus. Mielestäni ne yhdistyvät saumattomasti Mikalon hankkeessa, iloitsee projektipäällikkö Heikki Manninen.

- Omakotitontteja on edelleen haettavissa, mutta Mikalon hanke mahdollistaa alueella asumisen ilman merkittävää rahapanostusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs