Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mediakutsu: Varsinais-Suomen kuntakokous 14.1.

Turun kaupunki

Mediakutsu: Varsinais-Suomen kuntakokous 14.1.

Kutsu.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 14:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Pääministeri Juha Sipilän hallitus linjasi 20.10.2015 sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen uudistamisesta ja 7.11. itsehallintoalueiden määrän ja aluejaon perusteet, joita käytetään valmisteltaessa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakia ja itsehallintoaluelakia.

Sote- ja itsehallintoalueuudistus vaikuttaa toteutuessaan erityisesti kuntien toimintaan, tehtäviin ja asemaan. Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö ovat pyytäneet kunnilta ja kuntayhtymiltä lausunnot hallituksen linjauksista. Lausunnot on annettava 9.2.2016 mennessä.

Edelleen maan hallitus on päättänyt asettaa Tulevaisuuden kunta -hankkeen, jonka tavoitteena on määritellä parlamentaarisen työn pohjalta kuntien roolin ja aseman muutos sekä kuntien tehtävät ja suhde itsehallintoalueisiin.

Hallituksen linjausten johdosta Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupunki kutsuvat kuntien edustajat Varsinais-Suomen kuntakokoukseen 14.1.2016 klo 17 Turun messu- ja kongressikeskukseen (Messukentänkatu 9–13). 

Kuntien edustajien lisäksi kokoukseen osallistuu Varsinais-Suomen liiton, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja erityishuoltopiirin, ELY-keskuksen ja Aluehallintoviraston edustus.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kokousta.

Kokouksessa on tarkoitus kuulla ja keskustella kuntien näkemyksistä pyydettyihin lausuntoihin ja yhteisestä valmistautumisesta uudistuksiin Varsinais-Suomen alueella.

Lisätietoja:

Maakuntajohtaja Kari Häkämies p. 0400 157 520
Kaupunginjohtaja Aleksi Randell p. 0400 500822

Liitteenä kuntakokouksen ohjelma.

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs