Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » MAL-aiesopimuksen seudullinen valmistelu käynnistyy

Lahden kaupunki

MAL-aiesopimuksen seudullinen valmistelu käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2015 klo 13:06
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden, Nastolan, Hollolan ja Orimattilan poliittinen johto antoi tapaamisessaan 22.5.2015 yksituumaisen tukensa seudun yhteisen maankäytön, asumisen ja liikenteen aiesopimusvalmistelulle.

Kunnat tavoittelevat yhteistä MAL-aiesopimusta valtion kanssa vuosille 2016–2019 ja siten valtion tukea seudun kehittämiselle. MAL-aiesopimuksella tavoitellaan seudun kilpailukykyä, yhdyskuntarakenteen toimivuutta ja talouskasvua tukevia toimia. Sopimuksissa määritetään esimerkiksi tavoitteet lähivuosien asuntotuotannolle sekä liikenneverkon keskeiset kehittämishankkeet.

Lahden kaupunkiseutu on metropolialueen työssäkäyntialuetta ja seudun asuntotuotannolla on voimakas vaikutus työvoiman saatavuuteen. Asuntotuotantoa ja liikennejärjestelmän toimivuutta tarkastellaan suhteessa maankäytön kehittämiseen. Sopimukseen haetaan myös elinkeinopolitiikkaan liittyviä tavoitteita.

MAL-aiesopimus on solmittu tällä hetkellä Helsingin, Turun, Tampereen ja Oulun kaupunkiseutujen kanssa. Lisäksi suurimpien kaupunkiseutujen kanssa on tehty kasvusopimukset.

Lisätietoja:
Juha Rostedt, 040 510 9244, neuvottelukokouksen puheenjohtaja, Lahti-Nastola-yhdistymishallituksen pj.

Elina Laavi, 040 708 2121, neuvottelukokouksen sihteeri

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs