Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Maahanmuuttajien asukasraatia kootaan Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki

Maahanmuuttajien asukasraatia kootaan Lappeenrannassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 09:47
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Keväällä 2014 kokoontunut maahanmuuttajien kansalaisraati esitti julkilausumassaan Lappeenrannan kaupungille ajatuksen maahanmuuttajien neuvoston tai toimikunnan perustamisesta, johon jäseniksi valitaan Lappeenrannassa asuvia ulkomaalaislähtöisiä asukkaita. Uuden toimielimen tehtävänä olisi miettiä toimintatapoja, joilla kaupunkiin muuttaneet ulkomaalaiset saadaan aktivoitua osallisiksi arkeen ja yhteiskuntaan.

Kaupunginhallituksen tulevaisuusjaosto päätti 18.9.2014 kokouksessaan antaa tehtäväksi asettaa ja kutsua koolle ulkomaalaisväestöstä koostuvan asukasraadin. Raadin tehtäväksi määriteltiin kaupungin ja kaupungin kansainvälisen väestön keskinäisen vuorovaikutuksen edistäminen ja ulkomailla syntyneiden asukkaiden osallisuuden aktivointi. 

Nyt haetaan uuteen monikulttuuriseen asukasraatiin Lappeenrannassa asuvia ulkomaalaisia!

- Olemme avanneet Lappeenrannan kaupungin nettisivuilla avoimen haun uuteen perustettavaan monikulttuuriseen asukasraatiin. Tavoitteena on saada raatiin noin 15-20 jäsentä ja useista eri kansallisuuksista, kertoo Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, joka kokoaa ja organisoi uuden raadin toimintaa. - Ilmoittautua voi myös sähköpostilla, hakuaika on aina 17.1.2015 asti. Haakana jatkaa.

Uusi monikulttuurinen asukasraati toimii samalla periaatteella kuin muutkin Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan asukas- eli alueraadit. Jäsenyys on vapaaehtoista ja kokouspalkkioita ei makseta. Raati kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa, tarvittaessa useammankin kerran. Valtuustokausittain toimivan monikulttuurisen asukasraadin jäsenet valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan ja asukasyhteyshenkilö toimii sihteerinä ja asioiden eteenpäin viejänä.

- Tämän maahanmuuttajista koottavan raadin tarkoituksena on aktivoida ja osallistaa kaupunkimme maahanmuuttajia ja täällä työn tai opiskelun takia asuvia ulkomaalaisia toimimaan yhdessä niin sanotun kantaväestön kanssa. Tavoitteena on saada maahanmuuttajia ottamaan osaa myös omien asuinalueidensa alueraatien toimintaan, kertoo Haakana uuden raadin toimintatavoitteista. Uuden asukasraadin tarkoituksena on siis kehittää kaupungin kanta- ja ulkomaalaisväestön keskinäistä vuorovaikutusta ja kanssakäymistä.

- Lappeenrannassa asuu noin 3.000 ulkomaalaista. Se on 4 % kaupungin väkiluvusta. Kaupungin strategiassa todetaan maahanmuuttajien kotouttamisen yhteydessä, että kannustetaan maahanmuuttajia osallistumaan aktiivisesti muun muassa paikalliseen asukastoimintaan. Tämän maahanmuuttajille suunnatun asukasraadin perustaminen tukee kaupunkimme strategiaa, toteaa asukasyhteyshenkilö.

INFO: Miten ilmoittautua mukaan monikulttuuriseen asukasraatiin?

Ilmoittautuminen käy kätevästi nettilomakkeen kautta osoitteessa:
www.lappeenranta.fi / Palvelut / Asukas- ja aluetoiminta / Monikulttuurinen asukasraati

http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Asukas--ja-aluetoiminta/Monikulttuurinen-asukasraati

Mukaan voi ilmoittautua myös sähköpostitse, osoite: pia.haakana@lappeenranta.fi. Kerro viestissä: nimesi, osoitteesi, email -osoitteesi, puhelinnumerosi ja kerro samalla lyhyesti itsestäsi ja milloin ja mistä olet muuttanut Lappeenrantaan.

Muistin virkistämiseksi linkki maahanmuuttajien kansalaisraadin lausuntoon:

http://www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Asukas--ja-aluetoiminta/Monikulttuurinen-kansalaisraati

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki,

puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs