Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lukukoirat palaavat Lahden kirjastoihin

Lahden kaupunki

Lukukoirat palaavat Lahden kirjastoihin

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2015 klo 15:29
Julkaisija: Lahden kaupunki

Keväällä lukuviikon aikana järjestetty lukukoiratapahtuma oli suosittu ja nyt lukukoirat saapuvat jälleen kirjastoihin. Tällä kertaa koirat vierailevat pääkirjaston lisäksi kaikissa lähikirjastoissa. Pääkirjaston lukukoirina toimivat whippet Jope ja venäjänmustaterrieri Ansa. Lukukoirina toimivat koirat ovat rauhallisia ja tottuneet erilaisiin paikkoihin ja ihmisiin.

Lukukoirat ovat paikalla Lahden pääkirjastossa perjantaina 18.12. klo 17.30-19.00. Lukuvuoro on 15 minuuttia ja sen voi varata lasten- ja nuortenpalveluista p. 03-812 5520. Lähikirjastojen lukukoiravierailuista ovat varmistettuja Kärpänen ti 8.12., Renkomäki ti 15.12. ja Ahtiala to 17.12. Muista vierailuista tiedotetaan myöhemmin ja niistä voi myös kysyä lähikirjastoista. Lähikirjastojen vierailuille varataan aika ao.lähikirjastosta.

Lukukoiratoiminta on tarkoitettu lukemaan opetteleville tai lukemisvaikeuksista kärsiville lapsille. Ääneen lukeminen koiralle tarjoaa lapselle rauhallisen ja stressittömän tilanteen lukemisen harjoitteluun, koska koira ei kritisoi eikä korjaa. Paikalla lukuhetkessä ovat lapsi, koira ja koiran ohjaaja.

Lukukoiratoiminta on lähtöisin Yhdysvalloista ja suurin osa lukukoirista toimiikin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Koirat koulutetaan lukuterapiakoiriksi ja myös ohjaaja saa koulutusta. Suomessa ensimmäinen lukukoiraprojekti,  Luetaan koiralle,  alkoi Kaarinan kirjastossa vuoden 2011 alussa ja nykyisin lukukoiria toimii jo useissa kirjastoissa ympäri Suomen. Varsinaisen lukuterapiakoiran koulutuksen (Reading Education Assistance Dog) suorittaneita koiria on Suomessa tällä hetkellä kolme. Ensimmäinen niistä oli maltankoira Börje, joka toimii Espoon kirjastossa.

Lisätietoja:

Lahden kaupunginkirjasto, lasten- ja nuortenpalvelut, 03 8125 520.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs