Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lukiolaiset haluavat kuulua kunnallisessa päätöksenteossa

Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiolaiset haluavat kuulua kunnallisessa päätöksenteossa

Kutsu.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Lukiolaisten Liitto

MEDIAKUTSU

10.10.2016

Suomen Lukiolaisten Liitto


Suomen Lukiolaisten Liitto kutsuu teidät tapaamaan lukiolaisia Water-opiskelijakuntafestivaalille Mikkelin Päämajakouluun (Otto Mannisenkatu 10) lauantaina 15.10.2016 klo 15.00–15.30.


Tervetuloa!


Lisätiedot:
Milla Rekola
Opiskelijatoiminnan suunnittelija
puh. 050 433 2281
milla.rekola@lukio.fi
Suomen Lukiolaisten Liitto
………………..

TIEDOTE

10.10.2016

Suomen Lukiolaisten Liitto ry

Julkaisuvapaa HETI

 

Tulevana viikonloppuna 15.–16.10.2016 lähes 150 lukiolaista ympäri Suomen saapuu Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) järjestämälle Water-opiskelijakuntafestivaalille Mikkelin Päämajakouluun. Koulutukseen osallistuvat nuoret toimivat aktiivisina vaikuttajina omissa lukioissaan ja viikonlopun kantavana teemana on opiskelijakuntien vaikuttaminen kunnissa.

Suurin osa lukiolaisia suoraan koskevista päätöksistä tehdään kuntatasolla. Tällä hetkellä kuntapäättäjien keski-ikä on 48 vuotta, joten he tarvitsevat päätöstensä tueksi myös nuorten asiantuntemusta. “Jokaisessa lukiossa toimii opiskelijakunta, joka on lukiolaisten ensisijainen kuulemiskanava kunnassa. Opiskelijakunnat tarjoavat parhaan käyttäjälähtöisen näkemyksen lukiolaisten arjesta ja lukion kehittämistarpeista. On tärkeää, että lukiot ja kunnat ottavat nuoret mukaan suunnitteluun ja päätöksentekoon”, kannustaa Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Elli Luukkainen.

Tämän hallituksen koulutusleikkauspäätökset eivät koske suoraan lukiota, mutta lukioon on jo aiemmin 2010-luvulla kohdistunut säästöjä. Näiden säästöjen myötä valtiolta tuleva rahoitus on jäänyt jälkeen lukiokoulutuksen järjestämisen todellisista kustannuksista. Tämä on tarkoittanut sitä, että moni koulutuksen järjestäjä on joutunut säästämään lukiokouluksesta eri tavoin.

SLL:n opiskelijakunnille tekemän kyselyn mukaan säästöt ovat näkyneet useissa lukioissa muun muassa kurssitarjottimen karsimisena, ryhmäkokojen kasvuna ja lukioiden yhdistämisinä. “Kunnat valmistelevat parhaillaan talousarvioitaan, joissa päätetään lukiokoulutuksen ja nuorisopalvelujen resursseista. Nuorten näkemyksiä on kuultava talousarviota laadittaessa. Vain silloin kunta voi olla aidosti myös nuorten kunta”, Luukkainen vaatii.


Lisätietoja:
Puheenjohtaja Elli Luukkainen, puh. 050 433 3171, elli.luukkainen@lukio.fi
Varapuheenjohtaja Auli Piiparinen, puh. 044 291 5966, auli.piiparinen@lukio.fi

Suomen Lukiolaisten Liitto pyrkii lisäämään opiskelijakuntien toimintaedellytyksiä ja kehittämään keskustelevaa lukiokulttuuria. Lukiolaisten Liitto – SLL on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs