Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Liikenneopetus verkossa takkuaa Suomessa

Liikenneopetus verkossa takkuaa Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 11:37
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Digitaalista liikenneopetusta ei voida vielä hyödyntää kautta Suomen. Syynä vajaakäytölle ovat paikoitellen toimimattomat tietoyhteydet.

Autokouluissa on investoitu digitaalisiin oppimisympäristöihin. Suomen autokouluista 90 prosenttia kuuluu Autokoululiittoon, joissa kaikissa on valmiudet verkko-opintoihin. Niiden mahdollisimman laaja hyödyntäminen kiikastaa kuitenkin toimimattomista tietoyhteyksistä.

– Digitalisaation hyöty näkyy konkreettisesti esimerkiksi siinä, että mopokorttia suorittavaa ei tarvitse kuljettaa jopa sadan kilometrin päähän teoriatunneille useasti viikossa. Etäopinnoissa on sekä ajankäytölliset että ympäristövastuulliset hyödyt, kertoo Autokoululiitto ry:n puheenjohtaja Jarmo Jokilampi.

Ajo-opetuksen antaminen verkko-oppimisympäristöissä antaa hienoja mahdollisuuksia liikenneopetuksen alalle, mutta tällä hetkellä ne osittain kaatuvat vielä tietoyhteyshaasteisiin. Haasteita verkon toimivuudessa esiintyy niin maaseudulla kuin kaupungeissa, sillä toimivaa tietoyhteyttä rajoittavat myös rakennusten paksut seinät.

– Digitalisaatiota olisi mahdollisuus hyödyntää, mutta ikään kuin johto puuttuisi välistä. Laaja toimintavarmuus pitäisi Suomessa ratkaista, Jokilampi toteaa.

Tarve luotettavaan ja nopeaan tietoliikenneyhteyteen on suuri nyt opinnot aloittavilla ja varsinkin tulevilla sukupolvilla.

– Alueelliset seutuverkot ovat viime vuosina rakentaneet noin 20 000 kilometriä valokuituverkkoja ja toimittanut luotettavia ja nopeita yhteyksiä Suomen joka kolkkaan. Tällä tiellä olemme jatkossakin, koska uskomme, että tulevaisuuteen pystyvä tietoyhteys kuuluu kaikille, Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen toteaa.

 

Lisätietoja:

Jarno Laitinen, puheenjohtaja, Suomen Seutuverkot ry
puh. 020 775 0881
puheenjohtaja@seutuverkot.fi

www.seutuverkot.fi.
Twitter: @seutuverkot

Edistämme laajakaistaisten yhteyksien rakentamista Suomessa. Tasavertainen tietoyhteiskuntakehitys on tehtävämme.

Suomen Seutuverkot ry kehittää seutuverkkoja. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhdistys järjestää koulutusta ja tiedottaa alan kehityksestä. Suomen Seutuverkot on riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys. www.seutuverkot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs